Yurdum İnsanı |
|
|
#1 |
|
speed
|
Yurdum İnsanı1 "Nerelisin ?" sorusuna cevap aldıktan sonra otomatikman "içinden mi?" diye sormak![]() 2 Amca, hala, dayı, teyze, görümce, kayınco,enişte,elti,bacanak, kaynana, kayınpeder,baldız, yenge, amcağlu, halaoğlu, dayıoğlu, vb gibi akrabalık terimleri![]() 3 Gelin-Kaynana çekişmesi![]() 4 Sigarayı çoraba veya kulak arkasına koymak![]() 5 Düğünlerde, eğlencelerde, toplantılarda, vb içip içip olay çıkartmak![]() 6 Kuru fasulye-pilav-cacık, at-avrat-silah,devlet-mafya-polis,kavun-beyazpeynir-rakı, metin-ali-feyyaz, karpuz-peynir-ekmek,vb gibi üçlemeler![]() 7 Yürüyüş veya dolaşma esnasında eline tespih, değnek, sopa, vb almak![]() 8 Yabancı dil öğrenirken önce küfürleri öğrenmek, yabancılara Türkçe öğretirken önce küfürleri öğretmek![]() 9 Yolculuk esnasında yanındakine "Yolculuk nere hemşerim?" diye sorarak muhabbete başlamak![]() 10 Çırak-kalfa-usta ilişkisi![]() 11 Büyüklerin yanında sigara-içki içmemek, bacak bacak üstüne atmamak![]() 12 Mektuplarda "büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden" opup "kestane kebap, acele cevap" beklemek![]() 13 Kendini tanıttıktan sonra diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar dilemek![]() 14 Japonları kastederek "adamlar yapmış abi!" demek![]() 15 Ortaokul ve lisedeki anı-hatıra defterlerine yazarken "bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayıldığın için![]() ![]() " diye başlamak![]() 16 "Bizim askerdeyken bir çavuş vardı![]() ![]() " diye başlayan askerlik anıları![]() 17 Ütü ütülemek, su sulamak, boya boyamak, uyku uyumak,yangın yanması, ölü ölmesi, vb gibi dumur yaratan deyimler![]() 18 "Geldiniz mi?" veya "Siz mi geldiniz?" gibi gereksiz sorular![]() 19 "Kim O?" sorusuna "Ben!" diye cevap vermek![]() 20 Telefonu açan kişiye kendini tanıtmadan "orası neresi?" veya "sen kimsin?" gibi sorular sormak![]() 21 Neredeyse herkese, her şeye takma isim bulmak![]() 22 Misafir gelince hemen çay suyu koymak![]() 23 "Senin paran burada geçmez!" deyip karsıdakinin eline sarılmak![]() 24 Paraları cüzdana veya cebe koyarken Atatürklerin aynı tarafagelmesine dikkat etmek![]() 25 Düğün, lokanta, vb gibi yerlerde masaları birleştirerek oturmak![]() 26 Büyüklerin "Biz sizin yaşınızdayken![]() ![]() " diye başlayan serzenişleri![]() 27 Düğünlerdeki takı merasimleri![]() 28 Otobüs, uçak, hastane, vb gibi cep telefonu kullanmanın yasak olduğu yerlerde gizli gizli cep telefonu ile konuşmak![]() 29 "Hamili kart yakınımdır! "30 Yüzsüzce rüşvet istedikten sonra abartıp "Helal et" demek (yaşanmıştır)![]() 31 Bir işe başvururken muhtardan onaylı ikametgah, fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, noterden onaylı diploma fotokopisi, askerlik belgesi vb gerekmesi
|
|
|
|