|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bitkisel, çözüm, damar, gelir, iyi, sertliği, sertliğine, tıkanıklığına |
![]() |
damar sertliğine ne iyi gelir,damar tıkanıklığına bitkisel çözüm Damar Sertliği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() damar sertliğine ne iyi gelir,damar tıkanıklığına bitkisel çözüm Damar Sertliğidamar sertliğine ne iyi gelir,damar tıkanıklığına bitkisel çözüm Damar Sertliği ve Tıkanıklığı Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine bağlı oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim ![]() ![]() Bu hastalık daha ziyade yaşlılarda görülür ![]() ![]() Tedavisi Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir ![]() ![]() Öneriler İlk işlem olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuz, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Alıç yaprakları ve çiçeği, at kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye ![]() Otların tamamı veya ayrı ayrı az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir ![]() 2 ![]() Sarmısak dövülüp bol miktarda yenir ![]() ![]() 3 ![]() Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı, zeytin yağı kullanılır ![]() ![]() 4 ![]() Yarı limon, yarı zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek kaşığı veya fincanla içilir ![]() 5 ![]() Nohut kadar tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur ![]() 6 ![]() Taze kiraz meyvesi bol miktarda yenir ![]() ![]() 7 ![]() Özellikle kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz bol miktarda tüketilir ![]() 8 ![]() Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır ![]() ![]() 9 ![]() 100 gr sarımsak dövülür 500 gr pazı yaprağı 50 gr kekik otu karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() 500 gr sarımsak dövülür 1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() 11 ![]() Enginar yaprağı Ökse otu Karabaş otu çiçeği Gül Biberiye eşit miktarlarda karıştırılır ![]() ![]() ![]() 12 ![]() 1 kg bal 1 kg keçiboynuzu pekmezi 50 gr keten tohumu 50 gr sarı sabır 50 gr hardal tohumu 50 gr anason 50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır ![]() ![]() Kaynak: bitkiselkitap ![]() |
![]() |
![]() |
|