|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
faydaları, gıdaların, göre, renklerine, sebzelerin |
![]() |
Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları RenklerineRenklerine göre gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine göre gıdaların faydaları ![]() ![]() ![]() Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez ![]() ![]() > Kırmızı: Likopen bakımından zengin olurlar ve kanser riskini azaltırlar ![]() ![]() > Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir ![]() ![]() > Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor ![]() ![]() > Sarı: Bu tür yiyecekler, başta C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve beta-kriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor ![]() ![]() > Sarı-yeşil: Bu tür yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yararlı ![]() ![]() ![]() ![]() > Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere karşı önleyici özellik taşıyor ![]() tür besinlerin başında geliyor ![]() > Beyaz-Yeşil: Bu tür yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|