06-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafurun özellikleri Kafur ağacının Faydaları Kafurun yararları
Kafurun özellikleri
Kafur ağacının Faydaları
Kafurun yararları
Kafuru renksiz, şeffaf, billuri yapılı, gevrek parçalarıdır Kokusu hususi ve keskin, lezzeti sonradan serinlik veren acı ve yakıcıdır 204 santigrat derecede kaynar Adi sıcaklıkta uçar Suda çok az erir Alkolde, eterde, kloroformda, benzolde ve yağlarda çok erir
Kafuru Faydaları : Kan dolaşımını kuvvetlendirir Beyni ve sinirleri uyarır Kalp yetersizliğini giderir Solunum sistemini uyarır Bronşların ifrazatını arttırır İspirto ile karıştırılmış kafuru, ağrıları ve kepeklenmeyi keser Akciğer hastalıklarında faydalıdır Ateşli hastalıklarda, uyuşturucu maddelerde zehirlenmelerde ve gece terlemelerinde de kullanılır Tıpta kafurulu yağ, kafurulu ispirto gibi terkipler kullanılır
|
|
|