![]() |
Meyve Kabuklarının Yararları ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Kabuklarının Yararları ...ELMA Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş ![]() ![]() ![]() SALATALIK Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor ![]() ![]() ![]() Organik olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() PATLICAN Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığında 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursunuz ![]() ![]() Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsan, (marketten satın alır almaz kullandığın takdirde) kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsın bile ![]() KİVİ İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşır ![]() ![]() PORTAKAL Kabuğun üst kısmında bulunan dlimonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır ![]() ![]() ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
|