![]() |
Andız Pekmezi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Andız PekmeziANDIZ latince ismi Juniperus Communis olan, Kuzey Amerika, Avrupa, Akdeniz ve Japonya gibi ülkelerde doğal olarak yetişen, 15 metre uzunluğa kadar çıkabilen, tüm yıl boyunca yeşil yapraklarını koruyan, iğne yapraklı odunsu bir bitkidir ![]() Bileşen Miktar Toplam Kuru Madde %69,76 Suda Çözünür Kuru Madde %68 PH Değeri 5,46 Formol Sayısı 23 Top ![]() ![]() K (mg/kg) 14387 P (mg/kg) 1090,1 Na (mg/kg) 778,9 Ca (mg/kg) 576 Mg (mg/kg) 403,1 Fe (mg/kg) 13,29 Mn (mg/kg) 6,99 Zn (mg/kg) 5,02 Cd (mg/kg) 5,02 Cu (mg/kg) 0,0 sakaroz, juniperin, yünen, borneol, terpineol, izoborneol, kamforu, sidrol, dipenten, pinen, afelandren, reçinemsi madde ve çeşitli asitler vBulletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andız kozalaklarının gıda olarak tüketimi mümkün olmadığından bu faydalı bileşenlerin insanların tüketimine sunulması amacıyla andız meyvelerinden pekmez üretimi yüzyıllardır halk tarafından uygulanan bir yöntemdir ![]() ![]() TAÇ ANDIZ (Ardıç) PEKMEZİ meyveleri andız kozalaklarının hasat edilmesi içeriğindeki besin bileşenlerinin su ile muamele edilerek Andız özünün elde edilmesi,herhangi bir gıda katkı maddesi ve ilave glikoz şurubu ilave edilmeden, hijyen şartlarına uyularak vakum altında pekmez kıvamına getirilmesi ve insan eli değmeden otomatik makinelerde doldurulması ile üretilmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|