Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağırsak, çiçeği, ilaç, kanserine, peygamber

Peygamber çiçeği bağırsak kanserine ilaç mı

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber çiçeği bağırsak kanserine ilaç mı

Dr Sezgin Çelik, 5 yıldır tez olarak üzerinde çalıştığı, dünyada sadece Kuzey Irak ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen ve halk arasında "Peygamber çiçeği" olarak bilinen "centaure" bitkisinin kansere çare olduğunu söyledi

Bitkinin kimyasal deneyler neticesinde bağırsak kanserini önlediğini belirlediklerini ifade eden Dr Çelik, "Centaure cinsi benim doktora tezim Bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyorum Aynı zamanda İtalya'da bu bitki türünün hastalara tatbikini yaptım Bu çiçekle ilgili ilk ön çalışmayı ise ÇOMÜ Biyoloji Bölümü'nde gerçekleştirdim Daha sonra ayrıntılı deneylerin bir kısmı Türkiye'de, bir kısmı da İngiltere'de yapıldı İngiliz ve Bangladeşli bilim adamlarının destekleriyle bu konuda çok yol kat ettik Bu çalışma Türk, İngiliz ve Bangladeşli bilim adamları tarafından ortaklaşa yürütülmüş olup, bitkinin Türkiye'den toplanması ve teşhisi yapılarak ön işlemleri tarafımdan yapıldı Deneylerin diğer aşamaları Ulster Üniversitesi laboratuarlarında Dr Satyajit D Sarker önderliğinde oluşan kimyager ve farmakologlarca yürütüldü Bu bitki Türkiye'nin bazı yörelerinde baş ağrısı, bazı yörelerinde romatizma, bazı yörelerde diyabet ilacı olarak kullanılıyor Bu türle ilgili çalışmalar ülkemizde henüz yaygın değil" dedi

Yaptığı çalışmaların TÜBITAK tarafından desteklendiğini anlatan Dr Çelik, "Hayvanlar üzerinde yaptığımız deneylerde bu bitki sayesinde kalın bağırsak kanserinin durduğunu belirledik Projemizle, bu bitkinin laboratuar ve doğal ortamda üretimi tarafımdan Türkiye'de gerçekleştirilecek Önümüzdeki ilk 5 yıl içinde bununla ilgili somut verilerimizi insanlara uygulayarak, dünyada ölümcül kanser sıralamasında 2 sırada bulunan bu kanser çeşidinin önüne geçmeyi hedeflemekteyiz Yaptığım bu çalışmalar Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler bir araştırma dergisi olan Natural Products Communications'ta geçen günlerde yayımlanarak bilim çevrelerine duyuruldu Bu konuda gerekli patenti alabilmek için ilgili yerlere başvurumuzu yaptık Amacımız dünyada akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer alan bu kanser türünün tedavisinde yeni ufuklar açmak Bunda da iddialıyız" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com