![]() |
Kırmızı eti kesmeyin sadece daha az yiyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı eti kesmeyin sadece daha az yiyinKırmızı eti kesmeyin sadece daha az yiyin Pek çok diyette yağ tüketimini azaltmak amacıyla et, 'yasaklılar' listesindedir ![]() Bir kibrit kutusu lezzet / TAYLAN KÜMELİ Vücudumuzdaki fazla kilolar, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisini güçleştiren önemli bir etken ![]() ![]() ![]() ![]() Günde 6 porsiyon tahıl Sağlıklı diyet, vücudumuzun enerji, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayacak besinleri içermelidir ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci önemli konu, diyetinizdeki kompleks karbonhidrat ve lif miktarını artırmaktır ![]() ![]() ![]() Tuzu azaltmaya çalışın Diyetlerin büyük bölümü çok fazla hayvansal protein içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haftanın zayıflatan önerisi Mate çayı inceltirken gençleştiriyor Mate, "Ilex Paraguayensis" isimli bitkinin yeşil yapraklarıdır ![]() ![]() Vücutta neler yapar? Vücuttan su atımını kolaylaştırır, böylece ödem giderici etki sağlar ![]() Yağların hızlı yakılmasını sağlar ![]() ![]() Yüksek orandaki vitamin ve mineral içeriği ile vücuda enerji verir ![]() Dokuları zararlı dış etkenlere karşı koruyarak, yaşlanma etkilerini geciktirir, vücudun direncini artırır ![]() KISA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabızlık sorununa karşı kepek ekmeği Kepekli, çavdarlı, tam tahıllı ekmekler hem tahıl içeriği hem de posa içeriği açısından yararlıdır ![]() ![]() Kadınlar, kalsiyum ve demiri unutmasın Kadınların ve ergenlik çağındaki genç kızların diyetlerinde daha fazla kalsiyum ve demire ihtiyaç vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Balın kalorisi şekerden daha fazla Balın besin öğesi içeriği, sofra şekeriyle aynıdır ![]() ![]() ![]() Dişlerinizi florlu su içerek koruyun Hem kendinizin hem çocuklarınızın dişlerini korumak için beslenme programınızdaki gıdaların içerdiği flor oranını kontrol edin ![]() ![]() ![]() Sağlıklı beslenme kuralları Meyveyi, yemekten 2 saat sonra yiyin Asla öğün atlamayın, sık sık ve az yiyin, Yemeklerinizi hızlı yemeyin, Lokmalarınızı küçük tutun, En az 3 litre su için, Mümkün olduğunca fazla hareket edin, Besin değeri yüksek, kalorisi az besinlere yönelin, Az yağlı yiyin ![]() Kilonuzu sabit tutmaya çalışın, Meyvenizi yemeklerden en az 2 saat sonra yiyin, Daha çok lifli yiyecekler tüketin, Aşırı protein tüketimini azaltın, Kompleks karbonhidratları tercih edin, Şeker ve şekerli yiyeceklerden uzak durun ![]() Bunu biliyor muydunuz? Tüm yaşantımız boyunca yaklaşık 100 ton yemek yeriz ![]() ![]() kaynak: e-kolay ![]() |
![]() |
![]() |
|