|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açı, biber, hakkında, kullanılır |
![]() |
Acı Biber - Acı Biber Hakkında - Acı Biber Nerde Ve Nasıl Kullanılır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Biber - Acı Biber Hakkında - Acı Biber Nerde Ve Nasıl Kullanılır...Dünyanın en acı biberi Bir parça biberi ısırdıktan sonra ağzından alev fışkırdığını hisseden Paul Bosland, sodasını başına dikerken, “Bu biber bir rekoru hak ediyor” diye düşündü ![]() Biberin yerel adının “ruh biberi” olduğunu belirten Bosland, “Herhalde, yedikten sonra ruhunuzu teslim ettiğiniz için bu adı vermişlerdir” tahmininde bulunuyor ![]() Bhut Jolokia’nın, acılık ölçmeye yarayan ve kaşifinin adını taşıyan Scoville ölçeğine göre 1 ![]() ![]() ![]() New Mexico’da yetişen normal yeşil biber, yaklaşık 1500 Scoville birimi acılık taşıyor ![]() Scoville testi, bir miktar biber ekstresi, tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar şekerli suyla seyreltilerek yapılıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Acı Biber - Acı Biber Hakkında - Acı Biber Nerde Ve Nasıl Kullanılır... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Biber - Acı Biber Hakkında - Acı Biber Nerde Ve Nasıl Kullanılır...Kullanılması: a) Araştırmalara göre bazı hastalıkların sebep olduğu ağrılara karşı etkili olduğu bu nedenle bu rahatsızlıklara karşı kullanılır ![]() ![]() ![]() b) Komisyon E nin 01 ![]() ![]() ![]() c) Homeopati’de başta nevralji, orta kulak iltihaplanması, göğüs iltihaplanması, ağız içi iltihaplanması, gastrit, enterit (bağırsak iltihaplanması), basur, husye erimesi, iktidarsızlık, kas ve eklem romatizması, uçuk (herpes), idrar yolları iltihaplanması gibi rahatsızlıklara karşı kullanılır ![]() d) Halk arasında; mide ve bağırsak iltihap ve de ülserleri (yaraları), üşütme, bağırsakları üşütme, boğaz, orta kulak, eklem iltihapları, halsizlik, iştahsızlık, iktidarsızlık, damar sertliği, romatizma, yağlanma, sivilce, akne ve basura karşı kullanılır ![]() Açıklama: Acı biber merhemi derideki ağrı ve ısı reseptörlerin uyarmakta ve böylece burada kan dolaşımı artarak rahatsızlık veren maddeler o bölgeden taşınır ve ağrılar azalarak zamanla rahatsızlık yok olur ![]() ![]() ![]() ![]() Çayı: Çok acı olması nedeni ile üşütme, mide üşütmesi, bağırsakları üşütme gibi hallerde 0,5gr Acı biber tozundan demliğe konur ve üzerine 200-300ml kaynar su ilave edilir ve 5-10dk bekletildikten sonra içilir ![]() Salata: Salata çorba ve sulu yemeklere çok az miktarda Acı biber katılırsa insanın iştahını açar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Homeopati’de: Kurutulmuş ve öğütülmüş Acı biber tozundan 10gr bir şişeye konur ve üzerine 90ml %70’lik Alkol ilave edilerek 4-6hafta bekletildikten sonra süzülerek Homeopati’de <> ismi ile anılan tentür elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Yan tesirleri: Acı biberi tarife uygun kullanıldığında yan tesiri yoktur fakat aşırı miktarda alınırsa mideye zarar verir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Acı Biber - Acı Biber Hakkında - Acı Biber Nerde Ve Nasıl Kullanılır... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Biber - Acı Biber Hakkında - Acı Biber Nerde Ve Nasıl Kullanılır...Acı biber Cayennen pfetter Capsicum frutescens Şilis Syn: Capcicum annum L ![]() ![]() Cili biber Tabasko Cin biberi Tıbbi biberi Afrika biberi Antalya biberi Familyası: Patlıcangillerden Nachtschatengewâchse Solanaceae Drugları: Acı biber meyvesi Capsici fructus acer veya Capsici fructescentis fructus Acı biberin meyvesi ilaç tentür baharat yapımında ve sebze olarak yemek için veya yemeklere veya salatalara katmak için kullanılır ![]() Giriş: Patlıcangiller ailesinin bir alt grubu olan Capsicumgillere bibergiller) dahil takriben 30 tür ve bunlardan üretilen 30 kırmızı biber alt türü mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Botanik: Acı biber 30-100cm boyunda çok yıllık yarı odunsu dikine yükselen bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yetiştirilmesi: Türkiye’nin Akdeniz Bölgesinde hemen her lokantada her masada küçük bir tabakta mutlaka birkaç tane Acı biber bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasat Zamanı: Sonbaharda olgunlaşan meyveleri toplandıktan sonra güneşte kurutulur ve de öğütülerek toz haline getirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|