![]() |
çiçeklerin dili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() çiçeklerin diliAÇELYA Nefse hakimiyet ![]() AÇELYA (HiNT) "Gerçek şu ki, herşey bitti!" ADAÇAYI Eşler arasında "Biz iyi bir aileyiz" mesajıdır ![]() AKASYA(PEMBE VEYA KIRMIZI) Güzellik, zerafet ve incelik; "Seni beğeniyorum ![]() AKASYA (BEYAZ) Dostluk; "Bizimki temiz bir sevgi, belki biraz arkadaşça ![]() ![]() ![]() AKASYA (SARI) Platonik aşk, isimsiz aşık ![]() ![]() ![]() ANANAS "Sen kusursuz birisin!" ARDIÇ "Seni koruyacağım!" AYÇiçeği (ÇiÇEK OLARAK) "Sana tapıyorum!" BADEM "Aşkımızın sürmesini ümit ediyorum ![]() BiBERiYE Anma ÇAN ÇiÇeği "Aşkımıza sadakatle bağlıyım!" ÇiNGÜLÜ "Zarif ve çok güzelsin!" ÇUHA Çiçeği "Çok güzelsin ![]() DEFNE Terfi eden kiþilere gönderilir; "şan, ün, görkem" anlamı taşır ![]() EğRELTiOTU Samimiyet ![]() ELMA "itiraf etmem gerekirse, seni görünce şeytana uyasım geliyor; ya senin?" ERiK "Sözüme sadık kalacağım ![]() FESLEÐEN iyi dilekte bulunmak için ![]() FINDIK "Barışmak istiyorum!" FULYA "Sevgilim, geri dön!" GARDENYA "Beni unutma; gerçek aşkımsın ![]() ![]() ![]() GELiN EL Çiçeği "Mutlu olabiliriz ![]() GÜL Sevgiyi ifade eder ![]() GÜL (PEMBE) "Arkadaşımsın ![]() GÜL (KIRMIZI) "Seni seviyorum; ihtirasla bağlıyım sana!" GÜL (KIRMIZI & BEYAZ) Birliktelik isteği ![]() GÜL GONCASI (KIRMIZI) "Genç ve güzelsin ![]() HANIMELi "Sana olan bağlılığım sonsuza kadar sürecek ![]() HERCAi MENEKşE "Beynimi işgal ediyorsun; ama ben bu durumdan şikayetçi değilim ![]() ![]() ![]() IHLAMUR Evli çiftler için "Seni seviyorum" anlami taşır ![]() KAKTÜS içtenlik; "Aþkýmýz için zorluklara katlanmalıyız!" KAMELYA "Kusursuz bir aşıksın!" KARANFiL Kişinin kendine olan öz saygısını ve güzelliği ifade eder ![]() KARAÇALI "Dostluğumuz uzun ömürlü olsun!" KARANFiL(KOYU KIRMIZI) "Kalbimi kırdın!" KARANFiL (PEMBE) "Seni unutmayacağım ![]() ![]() ![]() KARANFiL (KIRÇILLI) "Üzgünüm, ama bitmek zorunda ![]() ![]() ![]() KARANFiL (SARI) "Beni hayal kırıklığına uğrattın!" KREZENTEM (BEYAZ) "Bana gerçeği söyle!" LALE Aşkı ifade eder ![]() LALE (KIRMIZI) "Aşkımı itiraf etmek istiyorum!" LALE (ALACALI) "Gözlerin çok güzel ![]() LALE (SARI) Umutsuz aşkı ifade eder ![]() LEYLAK (MOR) "Sana ilk görüşte aşıkk oldum!" LEYLAK (BEYAZ) "Hoş ve namuslu birisin ![]() MENEKÞE Alçakgönüllüğü ifade eder ![]() MENEKşE (MAVi) "Sana sadık kalacağım ![]() MENEKşE (MOR) "Düşüncelerimi zaptettin!" MELEKOTU "ilham kaynağimsın ![]() MERSiNAğACI "Çok mutluyum, çünkü seni seviyorum!" MiMOZA "Fazla alıngansın!" NANE "Sana karşı içimde sicak hisler besliyorum ![]() NERGiS "Saygılarımla ![]() ![]() ORKiDE ", sen çok güzelsin, sen çok özelsin!" ÖKSEKOTU "Sorunların üstesinden geleceğim ![]() PAPATYA Temiz bir kalbin simgesi ![]() PAPATYA (BAHÇE) "Fikirlerini paylaşıyorum ![]() PELESENK Sabırsızlık; "Aşkım, daha fazla bekletme!" PETUNYA "Umudunu yitirme!" PORTAKAL Karşılıklı aşk; "Ben de seni seviyorum ![]() REZENE Övgüye deðer ![]() SARDUNYA "için rahat olsun, her zaman yanindayim!" SARMAşIK "Aşkıma sadığım!" SEDiR YAPRAğI "Senin için yaşiyorum ![]() SÜSEN ÇiÇEği "Sana bir haberim var!" SÜSEN ÇiÇEği (SARI) ihtirasli bir aşk ![]() şEFTALi "Seninim!" YASEMiN "Güzel ve çekicisin ![]() YENiBAHAR "Acını paylaşıyorum ![]() ZAMBAK (SARI) "Seni neşeli ve nazik (çekici) buluyorum!" ZEYTiN "Barışalım!" |
![]() |
![]() |
|