![]() |
Bir zamanlar.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir zamanlar..Bir zamanlar, küçük tahta bir araba, hatta çirkin bez bir bebekle kesilirdi ayaklarımız yerden; dünyalar bizim olurdu; bakıp bakıp gülümserdik oyuncağımıza nedensiz sevinçlerimiz, numaradan göz yaşlarımız vardı ![]() Anında tepki verirdik, ertelemezdik ![]() Zinde beyinlerimiz öğrenmeye, saf yüreklerimiz sevmeye hazırdı her şeyi ![]() ![]() Yürekte değil tendeydi yaralarımız, çabucak kapanırdı ![]() En fazla mızıkçıydık, ihanetin karası sürülmemişti alınlarımıza Küstüğümüz olurdu da; bir öpücük, bir kucaklama, tatlı bir gülücükle unuturduk! Nedenlere ihtiyacımız yoktu sarılmak için Aynı gün içinde hem kavga edip, hem ekmeğimizi bölüşebilirdik arkadaşımızla, nefreti bilmezdik ![]() Sevmek de, inanmak da çok kolaydı, riyayı tanımazdık! Masumluğumuzla emniyette, korunmasızlığımızla dokunulmazdık! Kötülük gelmezdi aklımıza, iyiydik! Ne çok şey hayrete düşürürdü bizi; yıldızlar, çiçekler, böcekler, her şey ne kadar da gizemliydi! Her yanıt, başka bir sorunun kapısını çalardı; her birimiz kaşif, her birimiz mucittik, asla yeterli gelmezdi öğrendiklerimiz… Hayat bir oyundu, belki saklambaç, biz ebeydik ![]() Ölüm, uzun bir yolculuğa çıkmasıydı sevdiklerimizin; dönecekleri günü iple çekerdik ![]() Aynı renkten, aynı ırktan olmamız, aynı dili konuşmamız gerekmezdi, yüreğimizle anlaşabilirdik ![]() İster köy yerinde çıplak ellerle, ister şehirde eldivenlerle yapalım kar toplarını, gülümserdik ![]() “Ne kadar güzel” diyene, ellerimiz titremeden uzatabilirdik oyuncağımızı… Belki sadece, anne ve babamızı paylaşmak istemezdik kimseyle, sürekli ilgi beklemek hakkımızdı, bilirdik! Kimimiz babamız gibi araba kullanmayı, aile kurmayı; kimimiz annemiz gibi yemek yapmayı, süslenmeyi isterdik ![]() Marifet sanırdık bir an önce büyümeyi… Nedense, ben hiç istemezdim; belki bu yüzden biraz çocuk kalmışımdır ![]() Belki, ta o zamanlar hissetmişimdir, benim kadar mutlu olmadıklarını büyüklerin… Belki, özümüze dönmek içindir; çocukluk arkadaşlarımla, hala yakar top, misket oynamamız… Yeniden tertemiz olmak, nedensiz mutlu olmak içindir ![]() Kimsenin aklına gelmez bir çocuğa neden mutlu olduğunu sormak, oysa, yanıt isteriz büyüklerden, her yeni yaşta büyüdüğü hatırlatılan çocukluğumla yaşıyrum,şeffaf duvarlar ardında korumaya çalışarak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|