![]() |
Antikacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AntikacıAntikacı Genç adam, antika merakı sebebiyle Anadolu’nun en ücra köşelerini dolaşıyor ve gözüne kestirdiği malları yok pahasına satın alarak yolunu buluyordu ![]() ![]() Fakat, bu seferki hepsinden farklı görünüyordu ![]() ![]() - Günlerdir hasta olduğumdan, odun kesmek için ilk defa dışarıya çıktım,” dedi ![]() ![]() Diz boyuna varan karla boğuşup kulübeye geldiklerinde, antikacının beyaz göre göre donuklaşan gözleri fal taşı gibi açıldı ![]() ![]() Saatlerdir kar içinde kalan vücudu bir anda ısınmış, buzları bir türlü çözülmeyen patlıcan moru suratını ateşler kaplamıştı ![]() ![]() - Bugün soba yakamadım evladım, dedi ![]() ![]() Ev sahibi, yıllar önce vefat eden eşiyle paylaştıkları odaya geçerken, antikacı da tiftikten örülen battaniyelerin arasına gömüldü ![]() ![]() ![]() Mesela, hayatını kurtarmasına karşılık ihtiyara birkaç koltuk satın alabilir ve eskimiş olduğu bahanesiyle dışarıya çıkarttığı iskemleleri, çaktırmadan minibüsün arkasına atabilirdi ![]() ![]() Genç adam, kafasındaki fikirleri olgunlaştırmaya çalışırken dalıp dalıp gidiyor ve rüzgarın sesiyle uyandığı zamanlar, kaldığı yerden devam ediyordu ![]() ![]() Gözlerini açtığında, onun kuzine üzerinde yemek pişirdiğini gördü ve etrafına bakınırken, birden iskemleleri hatırladı ![]() ![]() İhtiyar kurt, herhalde planını hissetmiş ve belki de uykudaki konuşmasını duyarak onları emin bir yere kaldırmıştı ![]() - İliğim kemiğim ısınmış, dedi ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam, odanın köşesine yığdığı iskemle parçalarından birini daha sobaya atarken -İskemle dediğin, dünya malı be evladım, dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|