![]() |
İki Bardak Su! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Bardak Su!Zamanın birinde bir hükümdar varmış, zenginliği tüm dünyaca bilinirmis ![]() ***ürür ve bunlari sergilemekten büyük onur duyarmis ![]() yasamda en çok güvendigi, tek akil hocasi bir bilge kisiymis ![]() Günlerden bir gün bu bilge kisiyle otururken hükümdar söyle bir soru sormus: "Sen ki gögün gizemine ermis, bilime yön vermis bir adamsin ![]() Insanlar, ister hükümdar denli güçlü, ister savasçilar denli onurlu olsun ayagina kapanir agzindan çikacak bir sözü beklerler ![]() gibi bilge bir adamin fikrini merak etmekteyim, "Benim hükümdarligim ve servetim hakkinda ne düsünüyorsun?" Bilge bu soru karsisinda hükümdarin gözlerine bakarak şu sözleri söylemis: "Diyelim ki hükümdarım, kızgın ve uçsuz bir çöldesiniz ![]() size uzatacağım bir bardak suya servetinizin yarısını verir miydiniz?" "Verirdim tabii ![]() "Zaman geçti diyelim susuzluğunuz arttı, size uzatacağım bir sonraki bardağa servetinizin öteki yarısını da verir miydiniz?" Hükümdar biraz düşünür ve ardından "Ölmemek için evet" der ![]() Bunun üzerine bilge kişi gülerek şu sözleri söylemiş: "Madem öyle, o zaman övünmeyin fazlaca ![]() sizin servetiniz yalnızca iki bardak sudur ![]() |
![]() |
![]() |
|