![]() |
Doğru Erkek Doğru Kadın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğru Erkek Doğru KadınBirkaç yıl önce bir uçak yolculuğu sırasında yanımdaki koltukta oturan bir adamın alyansını sağ elinin işaret parmağına taktığını fark ettim ![]() ![]() 'Bayım alyansınızı yanlış elinize takmışsınız dedim ' Adam bunun üzerine bana dönerek ; 'yanlış kadınla evlendim de ondan' diye karşılık verdi ![]() ![]() Ziglar bu anıyı okuyuculara aktardıktan sonra aklımıza gelmeyen soruyu soruyor; *Peki ya bu adam doğru adam mıydı? Yani adamın yanlış kadını doğru adamla mı evliydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zig Ziglar kitabın ilerleyen sayfalarında 'on ineklik bir kadın aranıyor' başlıklı bir öyküyle destekler tezini ![]() Çok yıllar önce Hawai adalarından Ohao'da insanlar alışık olmadıkları bir olaya tanıklık ederler ![]() ![]() ![]() ![]() Adada iki kızı olan bir adam yaşamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adanın en zengini olan Johny Lingo bu evin kapısına geldiğinde herkes onu küçük kızı isteyeceğini düşünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Johny kızı istemeye gelince yanında 12 tane inekle gelince babanın nasıl duygular beslediğini anlayamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damatla gelinin dönmesinin beklendiği gün onları görür görmez haber vermek üzere köyün dışına bir gözcü gönderilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşin püf noktasını şöyle özetler Zig Zaglar : 'Johnny 12 inek ödedi, kız 12 ineklik bir kadın haline geldi ![]() Bu hep böyle olmaktadır ![]() Eşinize-sevgilinize verdiğiniz değer, ona kazandırdığınız değerdir ![]() ![]() DOĞRU KADIN DA DOĞRU ADAMI ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|