![]() |
Şebnem Ferah kimdir,Şebnem Ferah Hayatı,Şebnem Ferah Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şebnem Ferah kimdir,Şebnem Ferah Hayatı,Şebnem Ferah HakkındaŞebnem Ferah Röpörtajı : PİYASA, İLK ALBÜMÜN “KADIN” I ÇIKARDIĞINDA NASILDI, BUGÜN NASIL? Genel olarak müzik piyasası daha hareketliydi, sanırım daha çok albüm satılıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PEKİ BU ALBÜMLE BİRLİKTE HAYATINDA DEĞİŞEN BİRŞEYLER OLDUMU? Hayatımda çok bir şeyi değiştirmedi çünkü bu hep yapmak istediğim bir şey di ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İLK ALBÜMÜN KAÇ SATMIŞTI? 400 bini geçti ![]() HANGİ PARÇANIN KLİBİYLE PATLADI ALBÜMÜN SATIŞI? “Yağmurlar”la ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKLİYOR MUYDUN BU KADAR ÇOK SATMAYI? Sayı üzerinde düşünmemiştim ama açıkçası diğerlerinden ayrılacak bir albüm olacağını biliyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VOLVOX ZAMANI İNGİLİZCE ŞARKI SÖZLERİ DE YAZIYORDUN ![]() Ondan önce başlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye de yaşayan insanların ingilizce yapması komik geliyor ![]() ![]() İLK ALBÜM BU KADAR ÇOK SATMIŞKEN İKİNCİYİ YAYINLAMAK NASIL BİR BASKI YARATIYOR ÜSTÜNDE? İkinci albüm insanlar tarafından ya kabul gördüğün ya da "bu o kadar iyi olmamış " dedirtirse kolayca unutabileceğin bir albüm statüsündedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞU AÇIDAN SORMUŞTUM ![]() ![]() Hissediyorum, çünkü bir sürür insan senin yazdığın sözleri dinleyip kendine göre istediği payları çıkartıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İLK ALBÜMÜNDEN DAHA ÇOK MU DÜŞÜNDÜN? Yoo, ilk albümde de çok düşünmüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PEKİ İLK ALBÜMÜN "KADIN" DA ALBÜMÜN STÜDYO VE ÇIKIŞ AŞAMASINDA YAPACAKLARINLA İLGİLİ SANA KARIŞAN OLDU MU? Asla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALBÜMDEKİ 10 PARÇAYI KAÇ PARÇA ARASINDAN SEÇTİN? Çok fazla parça arasından seçtiğimi söyleyemeyeceğim ![]() Ondan sonra oturup onların üzerinde çalıştım ![]() ![]() ![]() PEPSİ KONSERLERİNİ NEDEN VE NASIL KABUL ETTİN? BU TÜR ORGANİZASYONLARDA ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞILDIĞI İÇİN FAZLA MASRAF OLMAMASI AÇISINDAN KÖTÜ SES DÜZENİ KULLANILIR ÇOĞUNLUKLA ![]() Bana öneriyi getiren kişi Mavi sakal dan Murat Tümer di, yani tanıdığım biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEN ÇOK BAĞIMSIZ, KİMSEYE TUTUNMADAN ORTAYA ÇIKTIN ![]() ![]() Sertab en sevdiğim arkadaşlarımdan biri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 27 yaşındayım ve hayatıma kimlerle nasıl paylaşacağıma az çok aklım eriyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şebnem Ferah kimdir,Şebnem Ferah Hayatı,Şebnem Ferah HakkındaKIRMIZI RUGAN AYAKKABILAR 'Kırmızı rugan ayakkabılı kız', bir tatil kasabasında doğmuştu ![]() Ailesi Yalova'ya Üsküp'ten gelmişti ![]() ![]() ![]() Küçük Şebnem'i müzisyenliğe sevk eden, biraz da ailedeki müzik sevgisi oldu ![]() İlkokulu bitirince Bursa kolejine yatılı kaydoldu ![]() ![]() ![]() ![]() ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYORDU Lise 1'de Yalova'daki bir akrabasına bisikletini verdi, gitarını aldı ![]() ![]() Yatılı okuldan izinli olduğu Çarşambaları akustik gitar dersleri alıyor ve hafta sonları Yalova'daki odasında klasik gitarı ve küçük keyboard'uyla Scorpions'un Still Loving You'su gibi balatları çalmaya çalışıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VOLVOX DÖNEMİ Lise 2'de Bursa'daki bir stüdyoda kiralık enstrümanlarla ilk grubunu kurdu: Pegasus ![]() 1987'de Bursa'da düzenlenen bir rock festivalinde ilk kez sahneye çıkıp şarkı söyledi ![]() ![]() Henüz 15 yaşındaydı ![]() Bir süre sonra Pegasus dağıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradıkları ismi biyoloji dersinde buldular: Volvox (Latince 'ütün Sesler') MUTSUZ SÖZLER "Hafta sonları eve gittiğimde odama kapanıyor, yemek bile yemeden çalışıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yarınlar kadar yakın içimde fırtına Bu dalgasız deniz durgun aldatır inanma Yaslanıp gururumun kambur sırtına Kendime rağmen durmam basar giderim" ODTÜ ÖĞRENCİSİ 80'lerin sonunda ODTÜ Ekonomi'yi kazanıp ablasıyla birlikte "Çok mutlu zamanlarım geçti" dediği Ankara'ya yerleşti ![]() Artık yatılı okulun ancak volkmenle müzik dinleyebildiği kısıtlı ortamından kurtulmuş, teybinin sesini dilediği kadar açıp, gönlünce gitar çalabileceği bir mekâna ve sosyal faaliyeti yüksek bir okula kavuşmuştu ![]() Bu arada amatör gruplarda şarkıcılık yapan konservatuarlı Özlem Tekin'le tanışmış, onu da Volvox'a katmıştı ![]() Ama grubun diğer üyeleri İstanbul'daki üniversitelere gitmişti ![]() ![]() Ekonomist olmak istemiyordu, oysa 'şarkıcılıkta yol katetmeye müsait olduğunun farkında'ydı ![]() "Hayır, sen hiç korkma/yarın senin yanında/yeniden koş yollarda/durma, durma!" Kararını verdi ![]() ![]() KEMANCI DÖNEMİ İstanbul barlarında rock furyası yeni başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, iki yıl sonra bu tempodan yoruldular ![]() ![]() ![]() 1994'te dağıldılar ![]() ![]() ![]() SEZEN DEVREDE Beklenen fırsat tam bu aşamada kapıyı çaldı ![]() Hazırladıkları İngilizce sözlü bir demo, TRT'de Kokteyl programında yayınlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şebnem'in de okuduğu 'Lanet' gibi fotokopiyle çoğaltılan fanzinler aracılığıyla yeraltında üreyen bir rock kültürü varsa da, Türkçe rock bugünkü kadar popüler değildi ![]() O dönem iki gelişme rockçıların önünü açtı: Biri Metallica'nın İstanbul'daki stadyum konserinde gördüğü muhteşem ilgiydi ![]() ![]() İkinci gelişme ise Batılı dev müzik firmalarının Türkiye pazarına girmesiydi ![]() Şebnem, tam bu gelişmelerin ortasında, hem de donanımını tamamlamış, çevre edinmiş olarak, çantasında bestelerle hazırdı ![]() İLK ALBÜM Raks'ta Sezen Aksu ve Onno Tunç'a Deli Kızım Uyan'ı dinletti ![]() Bir gün odasına kapanıp yatağına oturmuş ve bu şarkıyı üç dakika içinde hem bestelemiş hem de sözünü yazmıştı ![]() "Deli kızım uyan/Söylenenler yalan/ Deli kızım uyan/bir tek sensin duyan ![]() Harikaydı ![]() ![]() ![]() "Benim müzikal anlamda aldığım ilk kıymetli hediyedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boşuna yaşanmamış Çocukken harçlıklarından, sonraları konserden kalan zamanlarından kısıp çalıştıkları stüdyo emirlerindeydi artık… İskender, Hakan, Demir, büyük bir şevk ve enerjiyle işe koyuldular ![]() ![]() ![]() Sonuç, inanılmazdı: Kadın, 400 bin sattı ![]() 24 yaşında, hem de taviz vermeden hedefine ulaşmıştı Şebnem ![]() ![]() ![]() ![]() "Çok parçalandım/ parçalandıkça çoğaldım diye inanmazsam/ Nasıl yaşarım, nasıl yaşarım? Hiçbir şey boşuna yaşanmamıştır diye inanmazsam/ Nasıl yaşarım, nasıl yaşarım?" OLGUNLUĞA DAİR "Acılardan öğrendim müziğe verdim" Ablandan 11 ay sonra depremde babanı kaybettin ![]() ![]() Deprem sonrası bomboş geldi her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sevgilim ve dostum; babam, oğlum…/ arkadaşım, aşkım; her şeyimdin sen" diyen sözlerle döndün ![]() Çok hızlı olgunlaşıyor insan… Ve yalınlaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şebnem Ferah kimdir,Şebnem Ferah Hayatı,Şebnem Ferah Hakkında12 Nisan 1972'de Yalova'da doğdu ![]() Koç burcu Şebnem Ferah ilkokulu Yalova'da okuduktan sonra Bursa Koleji'nde 7 sene yatılı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde 2 sene ekonomi öğrenimi gördü ![]() 1996 yılında ilk albümü Kadın'ı çıkaran sanatçı 1999 yılının yazında ikinci albümü olan Artık Kısa Cümleler Kuruyorum'u çıkarttı ![]() Aradaki üç sene içersinde aralarında Müzeyyen Senar, Sezen Aksu ve Haluk Levent gibi büyük sanatçıların albümlerine vokalleriyle katkıda bulundu ![]() Dinleyici kitlesini Lise ve Üniversite gençliği oluşturmaktadır ![]() En sevdiği yemekler : Yaprak dolması spagetti Favori içeceği: Kola ve su Favori restoranı: İskele balık restoranı Favori tatil yeri: Bodrum Şebnem 12 Nisan 1972'de Yalova'da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık daha disiplinli bir hayatla karşı karşıyaydı ve okulu sosyal faaliyetler açısından pek zengin değildi ![]() ![]() Önce okulunun müzik grubunda sonra da çeşitli gruplarda solistlik yapmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şebnem o zamana kadar derslerinden hep yüksek notlar alırdı fakat birden bire eskiden 7, 8, 9, 10 aldığı derslerden; 0, 1, 2, gibi notlar almaya başladı ![]() ![]() ![]() Şebnem, özel bir okulda okuduğunun bilincindeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-EKONOMİ BÖLÜMÜ'ne girdiğinde okulunu çok sevdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları düşündüğü zaman keyfi kaçıyordu, bu yüzden okuldaki ikinci yıl daha zor geçiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı hafta sonu Şebnem düşüncelerini ailesi ile paylaştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şebnem'in babası o kadar değerli ve tatlı bir babaydı ki; ''insan ancak çok sevdiği şeyleri yaparsa mutlu ve başarılı olur ![]() ![]() ![]() ![]() Şebnem hiç vakit kaybetmeden valizlerini toplayıp İstanbul'a geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk denebilecek yaşlarda kurulan Volvox'un her bir elemanı hayatına yön vermek durumundaydı çünkü aradan uzun zaman geçmiş; tercihleri, öncelikleri değişmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bundan sonra Şebnem evine kapanıp yazmakta olduğu şarkıları tamamladı ve ilk albümü KADIN'ı müzikseverlerin beğenisine sundu ![]() ![]() ![]() ![]() Sonraları; yeni şarkılar yapmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok yakından takip edenler bileceklerdir; hayat Şebnem'e son yıllarda ailevi açıdan arka arkaya ağır tecrübeler de yaşattı ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tutku dolu, değer veren ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|