Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyoğrafisi, hakkında, hayatı, kimdir, ogeday

Ogeday Kimdir, Ogeday hayatı, Ogeday Biyoğrafisi, Ogeday hakkında, Biyoğrafisi

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ogeday Kimdir, Ogeday hayatı, Ogeday Biyoğrafisi, Ogeday hakkında, Biyoğrafisi

Ogeday Kimdir, Ogeday hayatı, Ogeday Biyoğrafisi, Ogeday hakkında
22121981 yılında İstanbul’da doğdu

16 yaşında müzik dediTürkiye’de ve yurt dışında sayısız konser ve organizasyonlarda Dj ve MC olarak sahne aldıUzun süre Ender Akay ile birlikte çalıştı

Müzikten önce bilgisayar programcılığı yapan Ogeday’ın birçok şirkette hala yazılımları kullanılmaktadır

Albümü çıkmadan önce Mydonose Showland , H2000 Ömerli Festivali , Park Orman gibi önemli yerlerde konserler verdi

GSM operatörü Aria reklam filmlerine yapmış olduğu rap performansları ile reklam dünyasına yeni bir soluk getirdiOgeday’ın Aria reklamları Türkiye’de Rap Müziğin yükselmesine ve rap albümlerinin satışlarının birden artmasına neden olduDaha sonra en çok ilgi gören jingle’ ları Nestle ,Nescafe Ice ,Süper Fm ve Sabah Gazetesi oldu

Kendi stili "Ethnic RnB" beatlerini Türkiye ve Amerika'nın çeşitli sanatçıları albümlerinde kullandı

2003 senesinde “Rapturka” adlı albümü ile müzikseverlerle buluştuBu albüm Sezen Aksu ’nun evinde ve Sezen Aksu’nun desteği ile oluşturulduRapturka albümünde yer alan "Kaybettim Seni" isimli şarkısı ile geniş bir dinleyici kitlesi edindi ve Türkiye’de ilk kez bir rap parçası müzik listelerinde zirvelere yükseldi

Ve şimdi yıl 2006 ve ikinci solo albümü “MECBURİ İSTİKAMET” tüm Ogeday sempatizanları ile buluştu
ogeday kaybettim seni

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com