![]() |
Son Tuz Gölü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Son Tuz GölüSon Tuz Gölü İki milyon yaşındaki Tuz Gölü'nün son günleri ![]() Hiç mi yok bir nefes üfleyecek Anadolu yiğidi? İçinde bir çift martı gördüm ![]() İkisi de iki milyon yaşında ![]() ![]() ![]() Son iki martı gözlerime bakıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Gölü terk eden binlerce başka kuş gibi, gidecekler ![]() ![]() Karşımda tozdan bir ova gördüm ![]() Hepsi hepsi on yaşında ![]() ![]() ![]() Son damlalar yüzüme yansıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ovayı dolduran öteki damlalar gibi, gidecekler ![]() ![]() Belki bugün ![]() ![]() ![]() Bir ağıt yakayım dedim ![]() ![]() ![]() Gazetelere baktım ![]() ![]() Ey laik, islamcı, alevi, sünni, sosyalist, kemalist, demokrat, asker! Ey köylü, şehirli, türbanlı, başı açık, tarikatçı, modern! Ey Türk, Kürt, Laz, Arap, Çerkes! Ey memur, vekil, Bakan, Başbakan! Ey fakir, zengin, ünlü, ünsüz, alim, sanatçı, gazeteci, öğretmen, çiftçi! Ey bu toprağın insanı! Hepimizi emziren ana sütten kesiliyor ![]() ![]() ![]() Aşağıda kök kururken, üstte bahar açar mı? Ey bu toprağın anası, babası! Bir evladın can veriyor ![]() ![]() ![]() Toz bütün gölü kaplasa da, vicdanına sığar mı? Güven Eken 23 Haziran 2008, Tuz Gölü |
![]() |
![]() |
|