![]() |
Avatar Filmi Aslında ne anlatıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avatar Filmi Aslında ne anlatıyorAvatar Filmi Aslında ne anlatıyor Filmde ruhlar ağacı olarak tasvir edilen şey Allah ı (haşa),orman kabeyi ve olayda Fil vakasını anlatmaktadır ![]() Fil vakasında Ebrehe ve Abdülmuttalip arasında geçen konuşmadan bir alıntı ![]() Ebrehe Abdülmuttalip ne isteğini sorduğunda Abdülmuttalip benden aldığın 200 devenin iadesini istiyorum demiştir ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Ebrehe develeri geri verir ve şehrin boşaltılmasını ister ![]() Filme dönüp baktığımızda işgalcilerle yerlilerin savaşının en şiddetli olduğu yerde,yerlilerin gardının düştüğü bir anda ormandaki çeşit çeşit acayip hayvan işgalcilere saldırmıştır ![]() Gerçekte Kabenin sahibi kabeyi korumuş Filmde ormanın sahibi ormanı korumuştur ![]() Tarihe tekrar dönerek olayın devamına bakalım ne oldu konumuzla ilgili yerleri anlatarak fazla detaya girmiyorum sonuç olarak kırlangıçlara benzeyen kuşlar Ebrehe ordusu üzerine mercimek-nohut büyüklüğünde taşlar attılar ve bu taşların isabet ettiği her asker anında yerde debelenip öldü ![]() Buda sanırım tezimizi kuvvetlendiren bir ikinci kanıt çünkü filmde de yerli halk işgalcilerle savaşmak için kuşları kullandı,kuşlar adeta kamikaze yaparak işgalci hava kuvvetlerini darmadağan etti ![]() Sonuç gerçekte Kabe sahibi tarafından korundu ve Ebrehe ordusu yenildi ![]() Filmde orman ruhlar ağacı tarafından korundu ve işgalciler yenildi ![]() Bence buraya kadar çok kolaydı asıl sorgulanması gereken film alt planda geçmişimi anlatıyor ,yoksa gelecekten haber mi veriyor Amerikan sineması iki olguyuda çok seviyor acaba hangisi ![]() ![]() ![]() 751 Talas savaşından sonra İslamın bayraktarlığını almış olan Türkler bu bayraktarlığı 1259 seneden beri hiç kimseye vermemişlerdir ![]() ![]() Benim görüşüm şu hem üstlendiği misyon hem de doğuştan Allah vergisi getirdiği özellikler sayesinde Kabeyi savunma görevi film (gerçekte bilim kurgu) Alt planda da bilim kurguysa yani tarihi değil geleceği anlatıyorsa ,Türklere nasib olmalıdır ![]() Evet filmin fil vakasını anlattığı muhakaktır ![]() İkinci tezim üzerinde fazla ısrarcı değilim katılanda olabilir katılmayanda olabilir ![]() Fil Vakası allanıp pullanıp Avatar diye karşımıza çıkmıştır ![]() Camis Camaron gerçekten bir dahi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|