Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
medinenin, osmanlı, paşası

Medine'nin Son Osmanlı Paşası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Medine'nin Son Osmanlı Paşası

MEDINE FATIHI FAHREDDIN PAŞA

Osmanlı Devleti 1 Cihan Harbi'nde yedi cephede düşmanlanyla çarpıştı Bu cephelerden Filistin-Hicaz cephesinde maalesef yenilmiştik Mondros mütarekesi hükümlerine göre bütün ordumuz silahlarını teslim ederek, kendileri de galip müttefiklere teslim olacaklardı 0 cephedeki diğer ordularımız teslim oldu, bunun tek istisnası Hicaz kumandanı Fahreddin Paşaydı Istanbul'dan kendisine yapılan 'teslim ol' emrini dinlemiyor, 'ben Efendimiz (sav)'in merkad-i mübareklerini teslim edemem' diyerek bütün telkinleri geri çeviriyordu
Her ne kadar Ingilizler, Medine-i Münevvere'ye doğrudan girememiş ve askerini sokamamışlar ise de, meşhur casusları 'Lawrens' vasıtasıyla satın aldıkları bazı kabile şeyhleri ve o zamanki Mekke Şerifi vasıtası ile Medine'yi tazyik ettiriyorlardı Neticede Mescid-i Nebeviyi, Merkad-i Mübareki ve o mukaddes beldeleri aylar süren, aç ve susuzluğa rağmen devam eden müdafaa neticesinde teslim etmek mecburiyeti hasıl oldu Oradaki mukaddes emanetlerden, 80 sandık kadarını zabıtlar tutarak, lstanbul'a gönderdi Gerçi bazı sandıklar o zamanın Şam valisi tarafından açılmış ise de emanetlerin bir kısmı Istanbul'a gelmiştir
1919'dan sonra ülkesine dönen Fahreddin Paşa 1948'de vefat etmiştir
Peygamber ve Medine aşığı bu kahraman paşamıza Allah'dan Rahmet diliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com