Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adasına, malezya, osmanlı, yardımı

Malezya Adasına Osmanlı Yardımı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Malezya Adasına Osmanlı Yardımı

Malezya'ya yardim eden II Beyazid

Malezya adasına Osmanlı yardımı

Portekizliler 1511'de de Malakka limanını ele geçirdiler O sıralarda Malakka yönetimini elinde bulunduran Sultan Mahmud, Portekizlilerin saldırıları karşısında fazla dayanamayarak Malakka'yı onlara bıraktı ve kendisi Johor'a geçerek burada ayrı bir sultanlık kurdu O zamana kadar Johor, Malakka Sultanlıgı'nın bir vilayetiydi Portekizliler Malakka'yı ele geçirdikten sonra bu bölgede hiristiyanlaştırma çalışmaları başlattılar, ancak başarılı olamadılar Johor Devleti, Malakka'yı Portekizlilerden geri almak için birkaç kez harekât düzenledi Bu harekâtlara Osmanlı Devleti silah, desteginde bulundu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com