![]() |
Şiveydiz..(Antep) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiveydiz..(Antep)Antep'e özgü yoğurtlu yemeklerden birisi olan Şiveydiz ismiyle de çok dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 1 kg taze sarımsak+1 kg taze soğan VEYA 1 ![]() 400 gr ![]() 650 gr ![]() 1 yumurta sıvı yağ, nane, tuz Hazırlanması: Yemeklik doğradığınız eti nohutla birlikte üzerine yemek için yeterli gelecek miktarda su tamamlayarak pişirin (eğer pişmiş nohutunuz varsa nohutu pırasa ile birlikte atın içine) Pırasanın (veya taze soğan+sarımsağın) beyaz kısımlarını ve yeşil kısımlarının az miktarını kullanın ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasalar da piştikten sonra süzme yoğurdun içine 1 yumurta kırıp yumurtayı yedirin, yoğurda yemeğin suyundan ilave ederek sulandırın ve yavaş yavaş yemeği karıştırarak yemeğe aktarın ![]() Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın, altını kapatıp içine nane katın ve yemeğin üzerine dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|