Meksika Usulü Fasulye Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Usulü Fasulye SalatasıAçıklama Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın Süzdükten sonra ayrı tencerelerde üzerlerini suyla doldurun Kaynatın; kaynar kaynamaz ateşi kısıp 45 dakika ya da fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin Malzemeler 1 su bardağı barbunya 1 su bardağı iri taneli kuru fasulye 1 orta boy kırmızı soğan 1 orta boy kırmızı dolmalık biber 270 gr mısır konservesi, süzülmüş 3 yemek kaşığı taze kişnişotu, kıyılmış 1 diş sarımsak, dövülmüş ½ tatlı kaşığı kimyon, öğütülmüş ½ tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi ¼ su bardağı zeytinyağı tuz ve karabiber Tarifi 1 Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suda ıslatın Süzdükten sonra ayrı tencerelerde üzerlerini suyla doldurun Kaynatın; kaynar kaynamaz ateşi kısıp 45 dakika ya da fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin Süzüp duruladıktan sonra soğumaya bırakın![]() 2 Soğanı ve kırmızı biberi doğrayın Bir kaba koyun ve fasulyeler, mısır ve kişnişotunu ekleyin İyice karıştırın![]() 3 Sarımsak, kimyon, hardal ve sirkeyi bir kapta zeytinyağını azar azar ekleyerek çırpın Tuz ve karabiberle tatlandırın Fasulye karışımının üzerine döküp yavaşça karıştırın![]() NOT: Bu salata bir gün önceden hazırlanabilir Bu sayede pikniğe götürmek ve barbekü için eşsiz bir yemektir |
|
|
|