Kıymalı Kol Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kol BöreğiMalzemeler:
Hazırlanması: [*]Sogan kup kup dogranir Sogan ve fistiklar tencerede sivi yag ile pembelesene kadar kavrulur Daha sonra kiyma da eklenir ve kiyma suyunu cekene kadar pisirilir Kiymanin pismesine yakin kus uzumu de eklenir En son tuz, karabiber ve pulbiber de eklenip karistirdiktan sonra sogumaya birakilir [*]Ic malzemesi ilidiktan sonra milfoy hamurlari buzluktan cikarilir, boregi sarana kadar milfoyun yumusamasi saglanir [*]Bir kaseye de yagi daha fazla olmak sartiyla su-yag karisimi hazirlanir (3/4 yag)[*]Yuvarlak tek parca yufkaya, ilk basta su-yag karisimi ve daha sonra her yerinde esit olacak sekilde ic malzeme serpilir ve sarilir Bu islem 5 yufkaya da yapilir [*]Yumusamis ve 5-6 ya kesilmis milfoy hamurlari sarilmis boregin uzerine caprazlama koyulur [*]Boregin uzerine yumurtanin sarisi da suruldukten sonra onceden isitilmis (180C) firinda kizarana kadar pisirilir |
|
|
|