Peynirli Poaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Poaça![]() Malzemeler
Makinanınızın 1 5 saatlik mayalama seçeneğini seçip tüm malzemeleri hamur teknesine koyun Karıştırma esnasında hamuru kontrol etmelisiniz Hamurun toplanmama ihtimaline karşı biraz daha su veya biraz daha un eklemeniz gerekebilir [*]Eğer makinanız yoksa öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun (Çok soğuk veya çok sıcak su mayalanmayı kötü etkiler ) Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün 15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamuru 45 dakika bekletin Bu arada hamur iki katına çıkmış olacaktır [*]Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin Bu şekilde de 15 dakika bekletin [*]200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin |
|
|
|