Mandalinalı Puding (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalinalı Puding (4 Kişilik)MALZEMELER 6 Yaprak Jelatin 2 Mandalina 2,5 Küçük Kutu Süt Kreması 4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker 2 Portakalın Suyu Sütlü Çikolata HAZIRLANIŞI Jelatini 5 dakika suda bekletin Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın![]() Jelatini kısık ateşte eritin Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin![]() Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin Soğumaya bırakın Çikolatayı rendeleyin![]() Pudingi kalıptan çıkarın Folyoyu üzerinden alın Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın![]() Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin |
|
|
|