Kızarmış Dondurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış DondurmaKızarmış dondurma MALZEMELER: Vanilyali Dondurma (Algida MaraS ) Cornflakes 2 yumurta vanilya tarcin YAPILISI: dondurmayi yumurtadan biraz buyuk toplar seklinde yapin uzerine kagit pecete konulmus bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin yumurtayı vanilya ile iyice cirpin Cornflakes'i mutfak robotunda toz haline getirip icine yarim cay kasigi kadar tarcın attın ![]() Buzluktan cıkardiginiz dondurmayi once yumurtaya,sonra cornflakese bulayip tekrar buzluga koyun 1 saat kadar sonra ayni islemi tekrarlayin Dondurmanin disi iyice kaplanmis olmali gerekiyorsa bir kere daha yapin Sonra dondurmayi buzlukta bir gun daha tutup,cok kizgin yagda 15-20 saniye kadar kızartıp hemencik servis yapinnot : arzu ederseniz uzerine cokolata sosu doke bilirsiniz yada krema koya bilirsiniz afiyet olsun |
|
|
|