![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
flipper
|
![]() Lokal saçmalıklar yüzünden basında pek yer bulmayan iki genci anlatacağım bugün ![]() ![]() ![]() "Dünya para kazanma rekoru kıran" iki genç ![]() ![]() ![]() Biri Larry, Amerikalı ![]() ![]() Herkes kendi yaşı ve banka hesabıyla kıyaslasın ![]() ![]() ![]() Şu anda 32 yaşındalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İki kafadar" 100 Bizim İMKB'deki "tüm" şirketlerimizin değeri ne kadar? 100 ![]() ![]() ![]() 6 yaşında bilgisayar ile tanışmışlar ![]() ![]() ![]() Ne zaman? 1998'de ![]() ![]() ![]() 100 milyar dolar ![]() ![]() ![]() Google arama motorunun nasıl çalıştığıyla ilgili teknik bilgiye girmeyeceğim ![]() ![]() ![]() Çünkü ben henüz radyonun bile nasıl çalıştığını anlamış değilim ![]() ![]() ![]() Sadece Google'ın kelime olarak ne anlama geldiğini yazayım, para kazanma rekoru kıran beyinlerin nasıl çalıştığını varın siz düşünün ![]() ![]() ![]() Google aslında "googol" kelimesinden türemiş ![]() Ve "googol" kelimesi, 1 ve yanında 100 sıfırdan oluşan rakamın anlamıymış ![]() Ben alt tarafı 12 sıfırdan oluşan "trilyon" kelimesine kadar bildiğim için, bu iki kafadar beni kaba hesap 100-0 yeniyor ![]() ![]() ![]() Peki bu iki kafadar, 100 milyar dolarlık değeri yaratmak için yanlarında kaç kişi çalıştırıyor? 3 sıfırlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi diyeceksiniz ki, "devlet ayrı, özel sektör ayrı ![]() ![]() ![]() Haklısınız ![]() ![]() İsterseniz, ABD ile Türkiye'yi kıyaslayayım ![]() ![]() ![]() Bush, bizim Başbakan'a dedi ki: "Sizin ülkede Amerikan karşıtlığı tırmanıyor, bizi sevmiyorlar, bunu düzelt ![]() ![]() ![]() Bu kadar yazıdan sonra diyeceğim şudur: Acilen sevsek iyi olur ![]() ![]() ![]() Çünkü o yakıcı servete karşılık, bu ezici borçla, ya seve seve, ya da ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
angelesdream
|
![]() walla söylebnecek söz yom ama ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|