Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilhan, tekeli

İlhan Tekeli

Eski 07-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlhan Tekeli

1960'da, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu 1964'te, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde, Şehir ve Bölge Planlamacılığı alanında; 1966'da Pennsylvania Üniversitesi'nde Science in City and Regional Planning konusunda yüksek lisansını tamamladı1968'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Şehir Planlamacılığı konusunda doktora yaptı1970'den bu yana, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Şehir ve Bölge Planlamacılığı Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmaktadır Yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren Tekeli, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yapmıştır Tarih Vakfı'nın kurucusu ve başkanı olmasının yanı sıra, World Academy for Local Government and Democracy (Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi)'de İcra Heyeti'nin kurucusu ve üyesi olmuştur1964'ten bu yana, şehir ve bölge planlamacılığı, planlama teorisi, makro coğrafya, göç coğrafyası ve politik davranış, Türkiye'deki yerel yönetimlerin teorisi ve tarihi, kentleşme ve kentsel politika, ekonomi politikası, Türkiye'nin ekonomi tarihi, kent ve toplum tarihi gibi alanlarda yayımlanmış pek çok eseri vardır Değişik dillerde, elliden fazla kitabı, dört yüzden fazla makalesi ve konferans tebliği bulunan Tekeli, Sosyal Bilimler alanında birçok ödül kazanmıştır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com