![]() |
(Win XP kurulumu...) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (Win XP kurulumu...)Windows XP Kurulumu Sunumuna hoş geldiniz ![]() ![]() NY ![]() ![]() Windows XP Home ve Professional versiyonlarının kurulumunun nasıl yapıldığını adım adım görelim ![]() ![]() ![]() Bir bekleme süresinin ardından, Microsoftun klasik mavi yükleme ekranı geliyor ![]() Daha sonra Setup is starting Windows mesajı ve Windows XP Professional Setup yada Windows XP Home Setup ekranı: Şimdi önemli bir adıma geldik ![]() ![]() Bu ekranda ise hangi dosya sisteminin kullanılacağını soruyor ![]() Dosya sistemi seçimi Eğer varolan bir disk bölümünü seçip bu ekrana gelmişseniz tekrar formatlamadan o bölümü kullanma seçeneğinizde olacaktır ![]() ![]() Bizim ise şimdi iki seçeneğimiz var: FAT veya NTFS ![]() FAT Bu dosya sistemi DOS ve W9xin kullandığı dosya sistemidir ![]() ![]() ![]() İki tane büyük dezavantajı var: Kullandığı dosyalama yöntemi diski 64KBlık hücrelere bölüyor ![]() ![]() NTFS sisteminin sunduğu disk ve dizinlere hatta dosyalara erişimin kullanıcı bazında kısıtlanabilmesi özelliğinden mahrum kalacaksınız ![]() NTFS DOS disketiyle açınca ve W9x işletim sistemlerinden erişilememesi dışında güvenilir ve XPnin özelliklerini tam olarak kullanmanıza imkan veren bir dosya sistemi ![]() ![]() ![]() NTFS kullanmanızı öneriyorum ve bende NTFS üzerindeyken Enter ile devam ediyorum ![]() NTFS kullanmanızı öneriyorum ve bende NTFS üzerindeyken Enter ile devam ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Ve dosyalar CD-ROMdan diske koplayalanıyor ![]() ![]() ![]() Ve sistem yeniden açılacak ![]() ![]() ![]() Bilgisayar açıldığında Windows XP ilk defa Graphical User Interface(GUI) - Grafik kullanıcı arabirimi ile açılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi karşımıza önemli bir adım geldi ![]() ![]() ![]() ![]() İsminizi ve eğer bir kurumda yükleme yapıyorsanız kurum ismini yazın ![]() ![]() ![]() 25 haneli Product keyi girin (Windows XP CD-ROM üzerinde-kutusunda yazıyor) Ağda da görünecek ve ağ üzerinde her bilgisayarda farklı olması gereken Computer name değerini girin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|