![]() |
Şekiller |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şekiller? PSİKOMOTOR ALAN Hedef: 3 Hedef Davranış: 5, 6, 10 Hedef: 6 Hedef Davranış: 1, 2, 3 ? SOSYAL ? DUYGUSAL ALAN Hedef: 1 Hedef Davranış: 4 Hedef: 3 Hedef Davranış: 1, 2 Hedef: 11 Hedef Davranış: 3 ? BİLİŞSEL ALAN ve DİL ALANI Hedef: 12 Hedef Davranış: 2, 6 Etkinlik esnasında arka fonda hafif bir klasik müzik çalmaktadır ![]() Öğretmen: Arkadaşlar dün hep birlikte neleri incelemiştik? Öğrenci: Şekilleri öğretmenim Öğretmen: Hangi şekiller vardı, hep birlikte sayalım ![]() Öğrenci: Kare, üçgen, daire, dikdörtgen ve beşgen Öğretmen: Biz şekillere nasıl çalışmıştık, nasıl incelemiştik? Öğrenci: Kitaplardan bulup, isimlerini söylemiştik, teknikler uyguladığımız kağıtlar, kare, üçgen, daire, dikdörtgen ve beşgen şeklinde kesmiştik ![]() ![]() Öğretmen: Sınıftaki lambaya bakın ![]() Öğrenci: Daire Öğretmen: Peki sınıfımızda daire olan başka neler var? Öğrenci: Masa, ayna, kalemlik vb ![]() ![]() ![]() Öğretmen: Dışarıdaki uçurtma hangi şekil peki? Öğrenci: Beşgen Öğretmenim ![]() Öğretmen: Sınıfımızda birazdan bir daire daha gelecek, bu dairenin hikayesini anlatmak istiyorum size; GOCİ Buradan çok uzakta bir ülkede herkesin yüzü kare şeklindeymiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Goci şu an burada ve birazdan da sınıfımıza gelecek ![]() ![]() (Goci yüzüne mukavvadan hazırlamış daireyi takarak içeri girer ![]() Goci: Merhaba arkadaşlar yolumu kaybettim ve ararken de buralara kadar geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci: Benimle beraber gelin şimdi yola koyulalım ve ülkemi arayalım, bakalım yolumuz boyunca nelerle karşılaşacağız? Hadi sırayla dizilelim ve gidelim ![]() (Öğrenciler ard arda dizilirler ve Goci?yle birlikte sınıfta tutarlar ![]() Goci: Aaa arkadaşlar bakın yolumuza ne çıktı? Çok güzel hazırlanmış bir masa var burada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|