Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
şekiller

Şekiller

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şekiller

? PSİKOMOTOR ALAN

Hedef: 3 Hedef Davranış: 5, 6, 10

Hedef: 6 Hedef Davranış: 1, 2, 3

? SOSYAL ? DUYGUSAL ALAN

Hedef: 1 Hedef Davranış: 4

Hedef: 3 Hedef Davranış: 1, 2

Hedef: 11 Hedef Davranış: 3

? BİLİŞSEL ALAN ve DİL ALANI

Hedef: 12 Hedef Davranış: 2, 6

 Etkinlik esnasında arka fonda hafif bir klasik müzik çalmaktadır (Vivilda dört resim)

Öğretmen: Arkadaşlar dün hep birlikte neleri incelemiştik?

Öğrenci: Şekilleri öğretmenim

Öğretmen: Hangi şekiller vardı, hep birlikte sayalım

Öğrenci: Kare, üçgen, daire, dikdörtgen ve beşgen

Öğretmen: Biz şekillere nasıl çalışmıştık, nasıl incelemiştik?

Öğrenci: Kitaplardan bulup, isimlerini söylemiştik, teknikler uyguladığımız kağıtlar, kare, üçgen, daire, dikdörtgen ve beşgen şeklinde kesmiştik Bir de konu köşesi hazırlamıştık

Öğretmen: Sınıftaki lambaya bakın Bu hangi şekil?

Öğrenci: Daire

Öğretmen: Peki sınıfımızda daire olan başka neler var?

Öğrenci: Masa, ayna, kalemlik vb

Öğretmen: Dışarıdaki uçurtma hangi şekil peki?

Öğrenci: Beşgen Öğretmenim

Öğretmen: Sınıfımızda birazdan bir daire daha gelecek, bu dairenin hikayesini anlatmak istiyorum size;

GOCİ

Buradan çok uzakta bir ülkede herkesin yüzü kare şeklindeymiş Biliyor musunuz bu ülkede evler, arabalar, ağaçlar, çiçekler, hayvanlar hep kare şeklindeymiş Bu ülkedeki insanlar bir gün çok şaşırtıcı bir şeyle karşılaşmışlar; ?yüzü daire şeklinde olan bir insanmış? bu Herkes bunun kim olduğunu ve nereden geldiğini merak ediyormuş Nereden geldiğini sormuşlar ama bunu o da bilmiyormuş çünkü gezerken yolunu kaybetmiş ve aramaya çıkmış Ararken de kendisini herkesin kare olduğu bu ülkede bulmuş Oradakiler da bu daire yüzlü adama yardım etmişler, yemek vermişler ve aramaya devam etmesini, mutlaka yolunu bulacağını söylemişler Bu daire yüzlü adamın adı Goci?ymiş

Goci şu an burada ve birazdan da sınıfımıza gelecek Ülkesine dönmesi için ona yardım edelim

(Goci yüzüne mukavvadan hazırlamış daireyi takarak içeri girer)

Goci: Merhaba arkadaşlar yolumu kaybettim ve ararken de buralara kadar geldim Biliyor musunuz, benim ülkemde her şey yüzüm gibi daire, evler, ağaçlar, kalemler Benim yüzüm daire olmasaydı başka hangi şekillerde olabilirdi?

Öğrenci: Benimle beraber gelin şimdi yola koyulalım ve ülkemi arayalım, bakalım yolumuz boyunca nelerle karşılaşacağız? Hadi sırayla dizilelim ve gidelim

(Öğrenciler ard arda dizilirler ve Goci?yle birlikte sınıfta tutarlar)

Goci: Aaa arkadaşlar bakın yolumuza ne çıktı? Çok güzel hazırlanmış bir masa var burada Bu masada renk renk hazırlanmış hamurlar ve bu hamurlarla üzerine resimler, şekiller yapabilelim diye seramikler var Bakın daha -

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com