![]() |
Tarçın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TarçınTarçın (Cinnamomun) Defnegiller familyasındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seylan tarçını Sri Lanka, Hindistan ve Myanmar'da yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çin tarçını daha büyük bir ağaç olup 10-12 m'ye kadar boylanabilir ![]() ![]() Her iki tür tarçının da başlıca bileşeni, uçucu bir yağ olan sinnamik aldehit'tir ![]() ![]() ![]() Tarçının tıbbi etkileri ve bu etkilerden yararlanma yöntemleri şöyle açıklanabilir: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Bu etkileri sağlamak üzere tarçının toz hali yiyecek ve içeceklere katılıp istendiği kadar alınır ya da piyasadan sağlanan tarçın esansı 2-3 damla olarak kesme şekere damlatılıp emilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|