Mutfakta Eller |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta EllerYemek hazırlamadan önce ellerinizi mutlaka sabunla ya da dezenfektan maddelerle yıkayın ![]() Eller besinlere dokunduğu gibi başka yerlere de (saç, ağız, burun, kapının tokmağı, para) dokunur Bu nedenle, kirlenmenin en yaygın kaynağı ellerdir Dolayısıyla besin hazırlama işinde ellerin sık sık yıkanması büyük önem taşır KESME TAHTASINA DİKKAT Eti ve sebzeleri temiz satıhlar üzerinde kesin Farklı türde besinler için aynı kesme tahtasını kullanmayın Örneğin eti, sebzeyi, ekmeği ve hatta meyveyi ayrı kesme tahtalarında kesin Yemeklerin hazırlanması sırasında kullandığınız çatal, bıçak ve kaşık gibi bütün malzemeleri deterjanlı suyla mutlaka dezenfekte edin Kurulama havlularını da sık sık değiştirmeye dikkat edin çünkü bunlar bakteri tutabilirler Ellerinizi ve servis tabaklarını ayrı bezlerle kurulayın |
|
|
|