Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurmayın, soğanı, yağda

Soğanı Yağda Kavurmayın!

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanı Yağda Kavurmayın!




Soğanı Yağda Kavurmayın!


Kalp sağlığınızı korumak için bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor


Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünden OpDr Tamer Bakalım, kalp ve damar sağlığını korumak için kalp yorulmadan önlem alınması gerektiğini belirtti


Sigaraya hiç başlamamanın kalp ve damar sağlığı için çok önemli olduğunu kaydeden OpDr Tamer Bakalım, alkolün de kalp hastalıkları ile direkt ilişkili olmasa da fazla tüketiminin özellikle karaciğer yağlanmasına neden olduğu için kalp ve damar sağlığı üzerinde olumsuz etki yaptığını belirtti OpDrBakalım, her gıdadan yeterli ve dengeli tüketimin önemine değinerek şöyle konuştu: "Dengeli beslenmek ve her gıdadan gerektiği kadar almak sağlıklı bir kalp için çok önemlidir Yağ kullanımı kısıtlı olmalı, yağ göz kararı ile değil ölçekle kullanılmalıdır Kızartma alışkanlığı ortadan kaldırılmalıdır Hamur işi, fast food gibi yiyeceklerden uzak durulmalıdır Yarım yağlı süt tüketilmelidir Kutu sütler hijyen açısından güvenlidir"


Meyve ve sebze yerken kalori miktarlarına dikkat etmeli ve ölçülü tüketilmesi gerektiğini anlatan Bakalım, şunları söyledi: "Kırmızı et tüketimi haftada bir, yağsız olarak tercih edilmelidir Bunun yanında tavuk ve hindi eti tercih edilmeli, tavuğun derisi, pişirilmeden önce alınmalıdır Haftada iki kez çok yağlı olmayan balıklar yenmelidir Balık dışındaki deniz ürünleri tüketilmemelidir Haftada 2-3 kez yumurta tüketilebilir Ancak, hiçbir zaman yağda değil haşlama olarak tercih edilmelidir Hijyen açısından sarısı kayısı kıvamında değil, katı kıvamda olmalıdır Günde en fazla 15 çay kaşığı tuz kullanılmalıdır Vücudun ihtiyacı olan tuz, sebze ve meyvelerle yeterli miktarda alındığı için, masada tuzluk bulundurulmamalıdır Margarin yerine tereyağı yenmelidir Türkiye'de yağın yakılarak yemek pişirilmesi kültürü, örneğin soğanın yağda kavrulması, sağlıksız bir beslenme alışkanlığıdır Soğan yağda kavrulmamalı, tüm malzemeler bir araya konularak pişirilmelidir"


Rafine edilmiş, işlenmiş şeker ya da mısır şurubuyla üretilmiş hazır gıdaların da kalp ve damar sağlığı açısından tehlikeli olduğunu ifade eden DoçDr Bakalım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, gerçek ve içine herhangi bir katkı maddesi konulmamış olan bal şeker kadar zararlı değildir Şeker gibi bal da tatlandırıcı olarak çayda kullanılabilir Bal kullanırken içeriğine dikkat edilmeli, saf bal olduğundan emin olunmalıdır"



40 yaş üzeri kadın ve erkekler yılda bir kez kardiyolojik check up'dan geçmeleri gerektiğini vurgulayan Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden OpDr Tamer Bakalım, sözlerine şöyle devam etti: "Kişi, ailesel olarak kalp hastalıkları açısından taşıdığı risk faktörleri, şeker hastalığı, tansiyon ve kolesterol gibi eşlik eden diğer hastalıklara göre check up programlarına alınmalıdır Kardiyolojik tetkikler, kişiye özel yapılmalıdır Doktor, kardiyolojik checkup'da kişisel ayrımları yaptıktan sonra yine kişiye özel egzersiz programları da düzenleyebilir"


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.