Patlıcan Paçası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan PaçasıPatlıcan Paçası Malzemeler İçindekiler 1 kg kemer patlıcanı 6 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet domates 2 adet soğan (ince kıyılmış) 1 demet dereotu (ince kıyılmış) Yarım su bardağı su Tuz Pişirme Talimatları Hazırlanışı Soğanı ve sarımsağı yağda kavurun Rendelenmiş domatesi ekleyip bir dk kadar kavurun Tuzunu ve suyunu koyup kaynayınca ateşten alın Patlıcanları bıçaklasapın üzerindeki kabukları kesin Saplarını kürdan çöpü gibi inceltin Patlıcanları közleyin![]() Sol elinizle patlıcanları sapın tutup sağ elinizle bıçak ile sapın kabuğunu keserek aşağı doğru çekin Soyup servis tabağının içine yerleştrin Sapın kabuğunu kuş kafası gibi kenara çekerek patlıcanları kaşık arkasıyla yayın Hazır olan malzemeyi kaşık ile patlıcanların üzerine bölüştürün Dereotu serperek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|