Güveçte Kebap |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Güveçte KebapGüveçte kebap Malzemeler (6 Kişilik) 2 patates 500 gram dana bonfile 3 çorbakaşığı yoğurt 3 sivribiber 2domates 2 çorbakaşığı tereyağı Yapılışı: Patatesleri soyup çok ince bir şekilde doğrayın 5 dakika kadar suyun içinde bekletin Süzüp iyice kurulayın Fırın tepsisinde 200 derecede 20 dakika kızartın Bu arada büyük bir tavada uzun çubuklar halinde doğranmış etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın Şeritler halinde doğranmış domates ve biberleri de ekleyipharmanlayın 5 dakika daha pişirin Güveç kaplarının içine kızarmış patatesleri üzerine bir miktar yoğurdu ve en üste de pişirdiğiniz etleri koyun Fırında 10 dakika pişirip sıcak olarak sofraya getirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|