Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köfte, patlıcanlı

Patlıcanlı Köfte

Eski 08-28-2011   #1
Şengül Şirin

Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı Köfte

Malzemeler
  • 6 adet uzun boy patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 350 gram kıyma
  • Tuz, karabiber, köfte baharı
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 3-4 adet büyük boy domates
  • 4 adet biber
Hazırlanışı

Bir patlıcansever olarak bu tarifi yollamadığımı fark ettim, karnıyarığa bir alternatif ama daha hafif bence daha bile lezzetli…İftara muhteşem bir yemek yapınca anlayacaksınız :)
İlk önce patlıcanları karnıyarık yapar gibi kızartın (ben patlıcanları elimle yağlayıp az yağda üstünü kapatarak her tarafını çevire çevire kızartıyorum daha az yağ çekiyor) Kağıt havlunun üstüne çıkarın Onlar soğurken köfteyi hazırlayın Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkıp süzün sadece posasına kalsın Sarımsağı içine rendeleyin Maydanozu kıyın, tuzu ve baharatları ekleyin İyice yoğurup özleştirin İnce uzun şekiller verip kızartın Kızaran uzun köfteleri patlıcanların ortalarına bastırınYanlarına dörde böldüğünüz domatesleri yerleştirin Üstlerine de biberlerini dizin Elinizi yağlayıp domateslere sürün 200 derecelik fırında domatesler pişene kadar pişirin Tavsiyem domatesler geç pişeceği için biberler yanabilir en önce domatesler kızarsın sonra köftelerin üstüne biberleri koyun ve onların kızarmasını bekleyinYaklaşık bir saat içinde pişiyor çünkü domates suyunu salıyor ve köfte ile patlıcan onun suyuyla tatları karışıyor Pirinç pilavıyla servis yapın Afiyet olsun…
Not: Bu yemekte su yok, yemeğe su koyulmuyor Patlıcan ve domatesten çıkan suyla özleşip pişiyor Suyunu unutmuş değilim :)

Cevap : Patlıcanlı Köfte

Eski 09-12-2011   #2
Gözyaşı

Cevap : Patlıcanlı Köfte

Offf çok güzel gözüküyor baktıkça acıkıyorum : )

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com