Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peynir, tatlısı

Peynir Tatlısı

Eski 11-25-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Peynir Tatlısı



Peynir Tatlısı




8 kişilik

Malzeme:
100 gram krem peynir
2 adet yumurta
50 gram tereyağ
100 gram un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu


Tarifi
Krem peyniri cam bir kaba alıp pudraşekerini ekledikten sonra karıştırın Ayrı bir kapta tereyağ'ı eritip peynirli karışıma ekleyin Yumurtalar, un, şeker, nişasta ve kabartma tozunu ilave edin İyice karıştırın Bu karışımı bir sıkma torbasına doldurun Yuvarlak uçlu aparatı sıkma torbasının ucuna takıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iki parmak kalınlığında şeritler sıkın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri kaynatın Kaynattıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip karıştırın Sıcak peynir tatlısının üzerine hazırlamış olduğunuz ılık şerbeti döküp çekmesini bekleyin Soğuduktan sonra servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Peynir Tatlısı

Eski 08-10-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Peynir Tatlısı



Peynir Tatlısı

Malzemeler
  • 1/2 kg beyaz peynir
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı un ( yarısı irmik de olabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şekil vermek için extra un
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu



Hazırlanışı


- Geniş bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin ortasını açıp yumurtaları kırın 1 yemek kaşığı yağı ayırıp kalanı una ilave edin Bu arada peynirleri de rendeleyip una koyun Yumuşak bir hamur haline gelinceye dek yoğurun
- Ayırdığınız 1 yemek kaşığı yağla orta büyüklükte bir tepsiyi yağlayın Hamurdan yumurta kadar parçalar koparıp elinizi unlayarak yuvarlayıp tepsiye dizin Fırında pembeleşinceye dek 40 dakika kadar pişirin
- Bu arada şeker ve suyu bir tencereye koyup kıvamı koyulaşana dek kaynatın limon suyunu ekleyin
- Pişen peynir tatlılarını şerbete atıp tepsinin üzeri kapalı olarak soğuyana dek bekletin (bu aşamada şerbetin içine tatlıları attıktan sonra 10 dakika kadar birlikte pişirenlerde vardır)
- Tatlılar soğuduktan sonra sade yada dövülmüş antep fıstığı ve kaymakla servis yapın


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.