06-06-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Elmalı Muhallebi
Elmalı Muhallebi 6 kişilik
Malzeme:
4 adet kırmızı elma
1 litre vişne suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
3/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
10 adet hazır beze
15 gr tereyağ

Tarifi
Elmaların kabuklarını soyun İçini dolma şeklinde oyup çekirdeklerini temizleyin Vişne suyunu derin bir tencereye aktarın Elmaları da tencerenin içine yerleştirin Orta ateşte elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Muhallebi için, hazır bezeleri mutfak robotunda iyice ezin Süt, un, pirinç unu ve hazır bezeyi muhallebiyi hazırlayacağınız tencerenin içinde çırpın Kısık ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Muhallebiyi ocaktan indirmeye yakın tereyağı ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alın Servis kaselerine üstten 3-4 santim boşluk kalacak şekilde yayın Pişen elmaları vişneli haşlama suyunun içinden kevgir yardımıyla alın Soğuyunca muhallebilerin ortasına yerleştirin Vişneli pelte için vişne suyundan 3 bardak kadarını sos tenceresine alın 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta ve 2 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin Orta ateşte pelte kıvamına gelene dek pişirin Ocaktan alın Ilınınca elmaların içine ve kasenin üzerini kaplayacak şekilde dökün Antepfıstığı içi ve isteğe göre hazır beze ile süsleyin Servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|