Kuzu Etli Yoğurtlu Kebap |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Etli Yoğurtlu KebapKuzu Etli Yoğurtlu Kebap 5 kişilik Malzeme: 150 gram köftelik kıyma 200 gram kuzu külbastı 3 adet tırnaklı pide 100 gram tereyağ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 4 adet domates 200 gram yoğurt 1 adet soğan maydanoz, kimyon 1 çorba kaşığı zeytinyağı tuz, taze kekik Tarifi Öncelikle kuzu külbastıyı sıvıyağ ve taze kekik ile marine edin Kıymaya soğan, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz ekleyerek ufak boylarda köfteler yapın Yumuşak iki domatesi bir tavada pişirin Diğer tarafta kalan domateslerin kabuklarını soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın Bir tavada doğranmış domatesleri, domatesler sularını salıp ezik bir hal alana kadar pişirin Domates sosunu bir kenarda bekletin Tırnaklı pideyi ince uzun ufak parçalara kesin Kömür ızgarasında veya tavada köfteler ile kuzu külbastıyı kızartın Bir tavaya Teremyağ koyup pideleri soteleyin ve servis yapacağınız tabağa alın Pidelerin üzerine sıcak bir yerde beklettiğiniz domates sosunu gezdirin Yoğurdu da üzerine ekledikten sonra köfteleri ve kuzu külbastıları dizin En üste hafif pişirdiğiniz domatesleri ve taze kekiği koyarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|