![]() |
Hz. Peygamber'i(s.a.v) Anmak! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Hz. Peygamber'i(s.a.v) Anmak!İçinde büyüyüp yetiştiğim ortamda ![]() ![]() ![]() Sorulduğunda, herkes "Elhamdülillah Müslüman'ım" noktasındaydı ![]() Doğrusu, inanç meselesi ciddi merak konusuydu; hakkında çok okunur, öğrenilirdi ![]() Dinleri ve içine doğduğun dinini bilmek önemliydi ![]() Fakat iş dini yaşayıp "hissetmeye" gelince ![]() ![]() ![]() İşte o ![]() ![]() ![]() Bilinmez bir tarihte kapımızı çalacak ihtiyarlığa ertelenirdi hep! Elbette hayat koşturmacası içinde manevi krizlerin kapımızı çaldığı olurdu ![]() O zaman da egzantrik spiritüel arayışların peşine düşülürdü ![]() *** Neden bu konuyu açtım, anlatayım ![]() ![]() Çocukluğum, yeni yetmeliğim, gençliğim boyunca Hz ![]() ![]() ![]() ![]() "O da bir devrimcidir" diyerek coşkuyla yumruğunu sıkan solcular ![]() ![]() ![]() Ağzında akide şekeri yuvarlar gibi bir tonlama ve bilgiç bir edayla hemen "İslam Tarihi" dersine başlayan sağcılar ![]() ![]() ![]() "Yanlış bir söz söylerim de günaha girerim" diye korkacak kadar naif kadınlar; her şeyi sadece aklın terazisinde tartmaya çalışan erkekler ![]() ![]() ![]() Gördüm, tanıdım ![]() Çok sonraları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Çünkü ![]() ![]() ![]() Benim geldiğim çevrede gözyaşı ya gücünü yitirmiş aklın sonucu sayılırdı ![]() Ya da gösterişçiliğe sapmış bir duyarlığın ifadesi olarak görülürdü ![]() İmandan bir adım daha ilerdeki saf "sevgi"yi ve "hasret" hissini anlamam epey zamanımı aldı ![]() *** Farkındayım ![]() ![]() ![]() Ana akım medyada böyle şeylerden söz edilmesine pek alışılmamıştır ![]() ![]() Hayatının en mahrem yanlarından veya siyasetin ıcığından cıcığından hiç çekinmeden söz açabilen köşe yazarları konu dini inançlara ve kendilerinin bu konudaki hislerine gelince ![]() ![]() ![]() Ayıpmış gibi sus pus olurlar! Sevgililer Günü, şu günü, bu günü üzerine coşkuyla kalem oynatıp onları kutsallık derecesine çıkartırlarken ![]() ![]() ![]() Tuhaftır! Yazıp çizeni de, satır aralarına "inançsızlık" veya "çok isteyip de bir türlü inanamıyormuş" vurgusu serpiştirmeyi ihmal etmez ![]() *** Bu gece Mevlit (Kutlu Doğum) Kandili ![]() Tamam! Mevlit çok sonra çıkmış bir âdet ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ayrı konu ve önemli bir tartışma! Ama içimden gelen his çok açık ![]() ![]() ![]() Bugün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Hani ürkmüş bir halde mağaradan eve titreyerek koşmuştu da ![]() ![]() ![]() "Üzerimi örtün" demişti ![]() Rivayet odur ki ![]() ![]() ![]() Onu şu sözlerle teselli edip inancını ifade etmişti Hz ![]() "Allah, seni asla mahcup etmez ![]() Çünkü sen sözüne güvenilir bir adamsın, Akrabalık bağlarını gözetirsin, Kimsesizleri korursun, Konukseversin, Haklının hakkını almasına yardım edersin ![]() Haşmet Babaoğlu
![]() |
|