![]() |
Sarmısaklı Domates |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Sarmısaklı DomatesSarmısaklı Domates Malzemeler 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği 4 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı kekik 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı esmer şeker 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş) Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Yapılışı Ön hazırlık olarak fırını ısıtın ![]() Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın ![]() ![]() karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün ![]() Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin ![]() ![]() Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|