![]() |
Buharda Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Buharda TavukBuharda Tavuk Malzemeler, 1 kilo tavuk göğsü 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı kekik Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin ![]() Geniş bir kâsede; limon suyu, tuz, sarımsak, kırmızı biber, zeytinyağını iyice karıştırın ![]() Tavuk etlerini hazırladığınız sosa bulayıp yaklaşık 15 dakika bekletin ![]() Orta boy tencerenin içini kaynar suyla doldurup içine kekiği ekleyin ![]() Soslu tavuğu tencereyle aynı genişlikte kevgire yerleştirin ![]() Kevgiri tencerenin üzerine koyup, tencerenin kapağını kapatın ![]() Orta dereceli ateşte yaklaşık 1 saat, tavuk eti yumuşacık olana kadar pişirin ![]() Haşlanmış patates ve brokoliyle servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|