Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
filmi, korkunç, zamanların

Tüm Zamanların En Korkunç Filmi

Eski 10-29-2010   #1
Şengül Şirin

Tüm Zamanların En Korkunç Filmi

Tüm zamanların en korkunç filmi

William Peter Blatty’nin çok satışlı romanından uyarlanan doğaüstü korku-gerilim, tüm zamanların en korkunç filmi olarak sinema tarihindeki yerini aldı Blatty’nin katolik romanı kült klasik Rosemary’nin Bebeği(1968) gibi şeytanı saygın bir konuma oturtuyor

Boşanmış sinema oyuncusu Chris MacNeil, Georgetown’da film çevirirken oniki yaşındaki kızı Regan’ın bedeni şeytan tarafından ele geçirilir Ateist Ellen, bilimin ve tıbbın yetersiz olduğunu görünce küçük kızını kurtarması için psikiyatr cizvit rahip peder Damien Karras’tan yardım ister

Regan’ın ruhunu özgür kılmak için şeytan kovmada daha deneyimli olan peder Lankester Merrin’in desteğine gereksinimleri vardır Ailenin gündelik yaşamına korkuyu sokan film, klasik ve evrensel temaları, iyilikle kötülüğü, ebeveynlerle çocuklarını, eskiyle yeniyi, Hristiyanlıkla ateizmi, ruhla bedeni, anneyle kızını, bilimle dini, yazgıyla umutsuzluğu yetkin bir anlatımla karşılaştırıyor

Şeytan’a dek düşük bütçelerle gerçekleştirilen korku türünü, başarılı görüntüler, görsel, mekanik ve makyaj efektleriyle üst düzeye taşıyan yapım, farklı yeni versiyonuyla yönetmenin kurgusuyla izleyiciyle buluşuyor Uyarlama senaryo ve ses Oscar’larını alan çalışmanın Özel Bölümler’inde yönetmen William Friedkin’in yorumlarıyla filmi izleme seçeneği, fragman, TV ve radyo spotları yer alıyor Otuz yedi yıllık klasik ürpertmeyi sürdürüyor

The Exorcist (Şeytan) Yönetmen:William Friedkin
Oynayanlar:Ellen Burstyn, Jason Miller, Linda Blair, Max von Sydow, Lee J Cobb, Kitty Winn/ 1973, 126 dakika, Tiglon
Format: Dvd, Vcd
Aslı Selçuk/Cumhuriyet

Cevap : Tüm Zamanların En Korkunç Filmi

Eski 10-30-2010   #2
KRDNZ

Korku filmlerini pek sevmem ama merak ettim izlemek lazım

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-30-2010   #3
kezban

evet izlemek isterdimen korkunç secildğine göre yeniden girer belki vizyona

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com