Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
davası, dilekçesi, itirazın, kaldırılması, kısmi, takibe, yapılan

Takibe Yapılan Kısmi İtirazın Kaldırılması Davası Dilekçesi

Eski 09-15-2010   #1
Şengül Şirin

İcra Dosya Esas No: /

İCRA MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE
ERZİNCAN

DAVACI : Adı ve Soyadı TC Kimlik No

Adres

DAVALI : Adı ve Soyadı

Adres

DAVANIN KONUSU : Takibe kısmi itirazın kaldırılması

TALEBİN KONUSU : Haklı davanın kabulü ile borçlunun borca kısmi itirazının iptaline takibin devamına ve itiraz ettiği 34000 YTL üzerinden %40 icra inkâr tazminatına mahkûm edilmesine verilmesi dileğidir

AÇIKLAMALAR :

1- Davalı bana ait Yunus Emre Mah 556 Sok No: 30 Erzincan adresindeki taşınmazımda 26012006 – 13032007 tarihleri arasında aylık 20000 Yeni Türk Lirası kira bedeli ile kiracı olarak oturmuştur Şubat ayı kirasının tamamını ve mart ayı kira parasının da yarısını ödememiştir Yine iş bu taşınmazıma ait kullandığı su ve elektrik paralarını dahi ödemediği gibi sağlam teslim ettiğim su sayacını bozmuştur

2- Bu yüzden kendisini icraya verdim Yaptığım icra takibine ve yasal sürenin geçmesine rağmen kiracı takibe haksız ve kötü niyetli olarak kısmen itiraz etmiştir Borçlunun haksız ve kötü niyetli itirazı nedeni ile takip durduğu için borcuda ödemediği iş bu davayı açarak kısmi itirazın iptalini isteme zarureti hâsıl olmuştur

DELİLLER : Erzincan 1 İcra Müdürlüğünün 2007/1444 numaralı icra dosyası kira akdi vs tüm deliller

HUKUKİ NEDENLER : İİK md 68 ve İlgili mevzuat

SONUÇ VE İSTEM : Yukarda arz edilen nedenlerle haklı davanın kabulü ile borçlunun itirazının iptaline ve takibin devamına borçlunun takibe haksız ve kötü niyetli kısmi itirazı nedeni ile itiraz ettiği kısım olan 34000 Yeni Türk Lirası üzerinde %40 icra inkâr tazminatına mahkûm edilmesine icra dosyasının celbine yargılama giderlerinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygıyla talep ederim …/…/…

Davacı
Adı ve Soyadı
İmza

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com