![]() |
Bilgeliği Kimden Öğrendin |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bilgeliği Kimden ÖğrendinBilgeliği Kimden Öğrendin Lokman Hekim’e: “Bilgeliği kimden öğrendin?” diye sorduklarında: “Körlerden öğrendim ![]() ![]() Basacakları yerin sağlam olduğundan emin olduktan sonra adım atarlar…Bundan dolayı ben de bir şey yapacağım zaman düşünür, faydalı ise konuşur, yararlı ise yaparım…faydasız ise bırakmayı ve susmayı tercih ederim
![]() ![]() İhtilal Mantığı Güney Amerika ülkelerinde sık sık ihtilal yapılması batılı bir gazetecinin dikkatini çeker ![]() “Burada niçin bu kadar çok ihtilal yapılıyor?” diye sorar ![]() Bunun üzerine otelin müdürü: “Bizim anayasamıza göre ülkede yaşayan her ferdin devlet başkanı olma hakkı vardır ![]() ![]() ![]() Her Peygamber İçin Bir Akçe Fatih Sultan Mehmed, yalnız gezmeyi severdi ![]() ![]() ![]() ![]() “Sen o peygamberlerin birer birer adını söyle, ben de her biri için birer akçe vereyim ![]() Derviş ise, o kadar peygamberin adını bilmesi imkansız olduğundan ancak yirmi sekiz peygamberin adını sayabilmiş, fazlasını bilememiş ![]() ![]() Bu Felakete Üç Katır Çekmedi mi? Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İstanbul dahil Osmanlı Devleti’nin bir çok şehri işgal edilmiştir ![]() ![]() “Hayret! Bu iki katır bu katarı nasıl çekebiliyor?” diye sorunca Süleyman Nazif, Osmanlı Devleti’ni Birinci Dünya Savaşı’na sürükleyen İttihatçıların başını çeken üç paşayı (Enver, Talat ve Cemal ) kastederek şöyle cevap verir: “Bu da bir şey mi Efendi! Koskoca 600 yıllık Osmanlı Devleti’ni bu felakete üç katır çekmedi mi? YediKıta
![]() |
![]() |
Cevap : Bilgeliği Kimden Öğrendin |
![]() |
![]() |
#2 |
Atlıkarınca
|
![]() Cevap : Bilgeliği Kimden ÖğrendinGüzel alıntılar, bilgilendirici bir paylaşım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|