![]() |
Liselerde Sistem Değişiyor! 2+2 Neleri Kapsıyor? |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Liselerde Sistem Değişiyor! 2+2 Neleri Kapsıyor?Liselerde sistem değişiyor! 2+2 neleri kapsıyor? 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin revizyon çalışmalarında sona gelindi ![]() ![]() Sabah'tan Ceyda Karaaslan'ın haberine göre, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin revizyon çalışmalarında sona gelindi ![]() ![]() ABD, İngiltere, Çin, Güney Kore gibi ülkelerde lise eğitimi ya zorunlu değil ya da en fazla 16 yaşına kadar ![]() ![]() ![]() 4 yıl zorunlu lise eğitimi alan bir öğrenci haftalık ortalama 40 ders saati süresince derslere katılmak zorunda ![]() ![]() ![]() İLK 2 YIL ZORUNLU MEB'in hazırladığı rapor pazartesi günü yapılması beklenen kabine toplantısında sunulacak ![]() ![]() ![]() Yeni modele göre lise eğitimi iki aşamaya ayrılacak ![]() ![]() ![]() ![]() BAKANLIK ÖĞRENCİLERİ TAKİP EDECEK 2+2 modelinde 9 ve 10'uncu sınıflar zorunlu lise eğitimine devam edecek ![]() ![]() ![]() ![]() YASAL SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? Bakanlığın önerilere son şeklini vermesi ve teknik çalışmayı tamamlamasının ardından yasal düzenleme için ön çalışma Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ve AK Parti TBMM grubuna sunulacak ![]() ![]() ![]() DÜNYADA ZORUNLU EĞİTİM ÖRNEKLERİ NASIL? ABD: Eyaletlere göre farklılık gösterse de eğitim genellikle 6 ila 16 veya 18 yaş arası zorunlu ![]() ALMANYA: Eyalete bağlı olarak 6 ila 15 veya 16 yaş arasındakilerin eğitimini zorunlu kılıyor ![]() JAPONYA: 6 yaşında başlayıp 15 yaşında biten 9 yıllık zorunlu eğitim dönemi var ![]() İNGİLTERE: 5 ila 18 yaş arası eğitim zorunlu ancak öğrenciler yüksek öğrenime veya çıraklığa devam etmek istiyorlarsa 16 yaşında okulu bırakabilirler ![]() FİNLANDİYA ve İSVEÇ: 6 ila 16 yaş arasında zorunlu eğitim var ve erken çocukluk eğitimi genellikle 3 yaşta başlıyor ![]()
![]() |
|