Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları

'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' Açıklandı... Türkiye Zirvede!

Eski 2 Hafta Önce   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' Açıklandı... Türkiye Zirvede!



'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' açıklandı Türkiye zirvede!

Haber Merkezi
'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' açıklandı Türkiye zirvede!
Yeme-içme kültürüne yönelik hazırladığı kapsamlı listelerle tanınan TasteAtlas, kullanıcı puanları ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmeleriyle hazırladığı “Dünyanın En İyi 20 Tavuk Yemeği” listesini açıkladı

10- INSAL NA MANOK-FİLİPİNLER

Sirkeli, sarımsaklı ve limon otlu marinasyonuyla bilinen, ızgarada pişirilen bir tavuk yemeği


9-CHICKEN KARAHI-PAKİSTAN

Baharatlı domates sosunda yüksek ateşte pişirilen, aromatik ve yoğun lezzetiyle öne çıkan bir geleneksel yemek

8-DAK GALBI-GÜNEY KORE

Acılı gochujang sosuyla marine edilen tavuk parçalarının sebzelerle birlikte ızgara tavada pişirilmesiyle hazırlanan popüler sokak lezzeti

7-POULET ROTI-FRANSA

Klasik Fransız fırın tavuğu; tereyağı, otlar ve kök sebzelerle birlikte yavaş pişirilerek hazırlanıyor



6-KARAAGE-JAPONYA

Zencefilli ve soya soslu marinasyondan sonra derin yağda kızartılan, çıtır dokusuyla öne çıkan Japon tavuk atıştırmalığı

'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' açıklandı Türkiye zirvede!
5-BUTTER CHICKEN-HİNDİSTAN

Yumuşak tavuk parçalarının kremalı, tereyağlı ve hafif baharatlı domates sosuyla buluştuğu dünyaca ünlü bir yemek


4-POLLO A LA BRASA-PERU

Özel baharat karışımıyla marine edilen tavuğun kömür ateşinde döner tarzında pişirilmesiyle hazırlanan ulusal lezzet


3-CHIKIN-GÜNEY KORE

Kore usulü çıtır kızarmış tavuk, hafif tatlı ve baharatlı soslarla servis ediliyor

2-RFISSA-FAS

Tavuk, mercimek ve özel baharat karışımının ince yufkamsı msemen hamurları üzerinde servis edildiği geleneksel bir Fas yemeği


1- PİLİÇ TOPKAPI-TÜRKİYE

Listenin zirvesine yerleşen Piliç Topkapı hem geleneksel kökleri hem de özgün hazırlama tekniğiyle uluslararası gastronomi dünyasında büyük beğeni topladı
Adını İstanbul’daki Topkapı Sarayı’ndan alan bu klasik Osmanlı yemeği, kemiksiz tavuk butlarının içinin özel bir pilav harcıyla doldurulmasıyla hazırlanıyor Harçta çam fıstığı, kuş üzümü, soğan ve tarçın, yenibahar, karabiber gibi baharatlar kullanılıyor Hem saray mutfağının inceliğini yansıtan hem de Türk damak tadının temel özelliklerini taşıyan Piliç Topkapı, uluslararası kullanıcıların en yüksek puan verdiği yemek oldu

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.