'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' Açıklandı... Türkiye Zirvede! |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' Açıklandı... Türkiye Zirvede!'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' açıklandı ![]() ![]() Türkiye zirvede!Haber Merkezi 'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' açıklandı ![]() ![]() Türkiye zirvede!Yeme-içme kültürüne yönelik hazırladığı kapsamlı listelerle tanınan TasteAtlas, kullanıcı puanları ve gastronomi uzmanlarının değerlendirmeleriyle hazırladığı “Dünyanın En İyi 20 Tavuk Yemeği” listesini açıkladı ![]() 10- INSAL NA MANOK-FİLİPİNLER Sirkeli, sarımsaklı ve limon otlu marinasyonuyla bilinen, ızgarada pişirilen bir tavuk yemeği ![]() 9-CHICKEN KARAHI-PAKİSTAN Baharatlı domates sosunda yüksek ateşte pişirilen, aromatik ve yoğun lezzetiyle öne çıkan bir geleneksel yemek ![]() 8-DAK GALBI-GÜNEY KORE Acılı gochujang sosuyla marine edilen tavuk parçalarının sebzelerle birlikte ızgara tavada pişirilmesiyle hazırlanan popüler sokak lezzeti ![]() 7-POULET ROTI-FRANSA Klasik Fransız fırın tavuğu; tereyağı, otlar ve kök sebzelerle birlikte yavaş pişirilerek hazırlanıyor ![]() 6-KARAAGE-JAPONYA Zencefilli ve soya soslu marinasyondan sonra derin yağda kızartılan, çıtır dokusuyla öne çıkan Japon tavuk atıştırmalığı ![]() 'Dünyanın En İyi Tavuk Yemekleri' açıklandı ![]() ![]() Türkiye zirvede!5-BUTTER CHICKEN-HİNDİSTAN Yumuşak tavuk parçalarının kremalı, tereyağlı ve hafif baharatlı domates sosuyla buluştuğu dünyaca ünlü bir yemek ![]() 4-POLLO A LA BRASA-PERU Özel baharat karışımıyla marine edilen tavuğun kömür ateşinde döner tarzında pişirilmesiyle hazırlanan ulusal lezzet ![]() 3-CHIKIN-GÜNEY KORE Kore usulü çıtır kızarmış tavuk, hafif tatlı ve baharatlı soslarla servis ediliyor ![]() 2-RFISSA-FAS Tavuk, mercimek ve özel baharat karışımının ince yufkamsı msemen hamurları üzerinde servis edildiği geleneksel bir Fas yemeği ![]() 1- PİLİÇ TOPKAPI-TÜRKİYE Listenin zirvesine yerleşen Piliç Topkapı hem geleneksel kökleri hem de özgün hazırlama tekniğiyle uluslararası gastronomi dünyasında büyük beğeni topladı ![]() Adını İstanbul’daki Topkapı Sarayı’ndan alan bu klasik Osmanlı yemeği, kemiksiz tavuk butlarının içinin özel bir pilav harcıyla doldurulmasıyla hazırlanıyor Harçta çam fıstığı, kuş üzümü, soğan ve tarçın, yenibahar, karabiber gibi baharatlar kullanılıyor Hem saray mutfağının inceliğini yansıtan hem de Türk damak tadının temel özelliklerini taşıyan Piliç Topkapı, uluslararası kullanıcıların en yüksek puan verdiği yemek oldu
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|