![]() |
Profiterol |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() ProfiterolPROFİTEROL TARİFİ Profiterol malzemeler Profiterol hamuru için: 1 su bardağı un 1 su bardağı su 3 adet büyük yumurta 1/ 2 paket margarin Profiterol kreması için: 3 yemek kaşığı un 500 ml ![]() 1 paket vanilin 1 adet yumurta 1 ![]() Çikolata sosu için: 200 gram krema 220 gram bitter çikolata PROFİTEROL YAPILIŞI Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1 ![]() ![]() ![]() Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin ![]() Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın ![]() Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun ![]() Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin ![]() Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın ![]() Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın ![]() Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin ![]() Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin ![]() Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin ![]() Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin ![]() Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin ![]() Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın ![]() Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun ![]() Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın ![]() Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın ![]() İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin ![]() Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|