|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
![]() |
Kış Boyunca Taptaze Lezzetlerle Sofralarınıza Renk Katın: Evde Konserve Hazırlamak Için 7 Altın Tüyo |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kış Boyunca Taptaze Lezzetlerle Sofralarınıza Renk Katın: Evde Konserve Hazırlamak Için 7 Altın TüyoKış boyunca taptaze lezzetlerle sofralarınıza renk katın: Evde konserve hazırlamak için 7 altın tüyo Taze malzemeler, hijyen ve doğru teknikler ile hazırlanan konserveler, kış aylarında sofranıza lezzet katacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Haber Merkezi Kış boyunca taptaze lezzetlerle sofralarınıza renk katın: Evde konserve hazırlamak için 7 altın tüyo Mevsiminde toplanan sebze ve meyveleri kışın da taptaze tüketmek herkesin hayali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EVDE KONSERVE HAZIRLAMAK İÇİN 7 ALTIN TÜYO 1 ![]() Konserve hazırlarken en önemli adım, kullanılacak sebze ve meyvelerin taze ve sağlam olmasıdır ![]() ![]() 2 ![]() Kavanoz ve kapaklar mutlaka sıcak su ve sabunla yıkanmalı, ardından kaynar suda sterilize edilmelidir ![]() ![]() 3 ![]() Sebze ve meyveler, konserve işleminden önce kısa süreli haşlanmalıdır ![]() ![]() 4 ![]() Konserve türüne göre doğru oranda tuz, şeker veya sirke eklemek gerekir ![]() ![]() 5 ![]() Kavanozları doldurduktan sonra, malzemeleri kaynar su veya sıcak şurup ile doldurmak konserve ömrünü uzatır ![]() ![]() 6 ![]() Kapağı sıkıca kapattıktan sonra kavanozu ters çevirip soğumaya bırakmak, vakumun oluşmasını sağlar ![]() ![]() 7 ![]() Konserveler, serin, karanlık ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir ![]() ![]() 8 ![]() Kavanozların üzerine hazırladığınız tarih ve içerik bilgisini yazmak, hangi ürünün ne zaman yapıldığını takip etmenizi kolaylaştırır ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|