Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Son Dakika... LGS Sonuçları Açıklandı: İşte LGS 2025 Sonuç Sorgulama Ekranı...

Eski 1 Gün Önce   #1
Şengül Şirin

Son Dakika... LGS Sonuçları Açıklandı: İşte LGS 2025 Sonuç Sorgulama Ekranı...

Son dakika LGS sonuçları açıklandı: İşte LGS 2025 sonuç sorgulama ekranı
Son dakika haberi LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, "https://mebgovtr" adresinden açıklandı 14–24 Temmuz arasında tercih dönemi başlayacak, yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 4 Ağustos’ta duyurulacak 1 ve 2 nakil tercihleri 4–14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları bugün saat 1000 itibarıyla açıklandı

2025 LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI
LGS sınav sonuçları sorgulama sayfası yanlış bilinenin aksine önce mebgovtr adresinden paylaşıldı

Adaylar merkezi sınav sonuçlarına TC kimlik numarası ve öğrenci numarası şifreleriyle erişim sağlayabilecek

TC kimlik numarasını bilmeyen adaylar kimlik kartının sol üst bölümünde (fotoğrafın üstü) yer alan 10 haneli numaraları ekrana girecek Ardından okul numarası, doğum tarihi ve 5 haneli “doğrulama kodu” ile sonuç ekranı açılacak

719 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI
Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Haziran’da iki oturum hâlinde yapılan sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 938 okuldaki 62 bin 693 salonda; yurt dışında ise 13 sınav merkezinde, 13 okuldaki 37 salonda gerçekleşti

Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi

Sınava başvuru yapan 1 milyon 10 bin 916 adaydan 963 bin 142’si sınava katıldı, sınava katılım oranı yüzde 95,27 olarak gerçekleşti 719 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre, 719 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 14 Temmuz Pazartesi başlayıp 24 Temmuz Perşembe günü saat 1700’ye kadar devam edecek Yerleştirme sonuçları ise 4 Ağustos’ta açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarını saat 1000 itibarıyla açıklıyoruz 14-24 Temmuz arasında ise tercihleri almış olacağız Yerleştirme sonuçlarını da 4 Ağustos'ta açıklayacağız" demişti

VELİLER İÇİN TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte velilere destek olmak amacıyla "Veli Kılavuzu” yayımladı

Kılavuzda velilere yönelik, "Tercih döneminde baskıcı ve karar verici tutum yerine bilgilendirici ve rehberlik edici bir tutum sergileyebilirsiniz" şeklinde öneriler yer alıyor Çocukların kıyaslanmaması, gelişim süreçlerinin dikkate alınması uyarısı yapılıyor

Kılavuza, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ulaşılabiliyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com